Programkavalkád

2024.03.23. 21:33

Több százan vettek részt a ballószögi Húsvétvárón – galériával

A ballószögi Faluház csapata sokszínű, gazdag programkavalkáddal készült a szombati Húsvétváróra. Családok sokasága vett részt a vidám, hagyományokat éltető foglalkozásokon, programelemeken.

Sebestyén Hajnalka

A Húsvétváró több helyszínen zajlott. A Faluház emeletén nyílt meg a helyi Makramé és gyöngyfűző szakkör kiállítása. A földszinti nagyteremben húsvéti kézműves foglalkozások és az élménytár fajátékai várták a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A kézműves foglalkozásokon volt tojásfestés, mézeskalács díszítés, makramézás, gyöngyfűzés, dekor nyuszik készítése. 

programok, húsvétváró, kézműveskedés
Több százan vettek részt a ballószögi Húsvétvárón
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Az udvaron állatsimogatóval kedveskedtek a kicsiknek. A helyi gazdák jóvoltából bárányokat, nyulakat, tengeri malacokat simogathattak a gyerekek, és még egy lóra is felülhettek. A parkolóban pedig helyi termékeket kínáltak. 

A Ballószögi Kincsecskék több táncot előadtak a rendezvényen, többek között a makramé és gyöngyfűző szakkör kiállítás megnyitóján, ahol a fellépőruhájukat a szakkörösök által készített nyakláncok tettek még szebbé.

A kiállítást Samu Mónika népi ékszerkészítő nyitotta meg. A szakkör tagjait egy-egy szál virággal köszöntötte Somogyi Lajos polgármester. A kiállítók: Farkas Amália, Forgács Mónika, Konczné Magdi, Némethné Terdik Mariann, Nyúl Józsefné, Rohatschek Tímea, Varga Péterné, Vincze Lajosné, Szokolai Károlyné, Zrínyi Istvánné, Berényi Nóra, Simon Gergelyné, Varga Barbara, Vértesi Gréta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában