Baon podcast

2024.03.20. 10:40

Húsvétra hangolódás és Jazz Fesztivál várja a kecskemétieket – podcast

Napsütéses tavaszi héten élvezhetjük a színes programokat Kecskeméten, melyeket ezúttal is összegyűjtöttünk.

Orosz Fanni Flóra
  • Szerdán a Punnany Massif zenekar koncertfilmjét tekinthetjük meg az Ifjúsági Otthonban. A jól ismert kedvencek elemeikre szedett, átöltöztetett és újra összerakott változataira, soha nem hallott, látszólag önkéntelenül összeálló új kompozíciókra, a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére számíthat a közönség. 
programok, Jazz fesztivál, húsvét
Húsvétra hangolódás és Jazz Fesztivál várja a kecskemétieket
Forrás: shutterstock.com / illusztráció
  • Egész napos népmesei barangolásra várják a gyerkőcöket és felnőtteket március 20-án a Katona József Könyvtárba. Nyitástól zárásig korhatár nélkül játékokkal készülnek a betérőknek, ami mellett óvodásoknak, kisiskolásoknak és autista fiataloknak szóló foglalkozásokat is tartanak. Délután 2 órakor pedig a Liszt Ferenc-díjas mesemondó, Fábián Éva lesz az esemény vendége, aki bukovinai székely nyelvjárásban mondott történetével örvendezteti meg közönségét. 
  • Csütörtökön érdemes a Bozsó Gyűjteménybe is ellátogatni, ugyanis Nagy István művészete elementáris erővel hat a nézőre. Szűk szavú, de lenyűgöző kompozíción tájak és az ott élők jelennek meg. A Bozsó Gyűjtemény elkötelezett a magyarországi magángyűjtemények bemutatása iránt, lehetővé téve a nagyközönség számára rejtett műtárgyak megismerését. A kiállítás látogatható: március 21. és május 12. között, csütörtöktől vasárnapig 10:00 – 18:00-ig 
  • A víz hete programsorozat keretén belül csütörtökön a Vásárhelyi Pál Általános Iskola melletti diófás területen a tetőről lefolyó esővíz hasznosítására esőkerteket készítenek. 15 órától egy szemléletformáló előadás keretében az érdeklődők megtanulhatják a telepítés helyes módját, majd ezt követően a gyakorlatban is létrehozhatnak egy igazi esőkertet. 
  • Gazdasági válság, volt is, van is, lesz is az életünk során. Erre a nem várt helyzetre készít fel a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház legújabb programja, március 21-én 17:30-tól. A rendezvény középpontjában a pénzügyi jövő tervezése és a fenntarthatóság elvei állnak.  
  • Búcsúzik Kecskemét egyik legnagyobb hagyományú fesztiválja. Az utolsó Bohém Fesztivál különleges programmal jelentkezik. A fesztivál péntektől vasárnapig látogatható. 
  • Március 23-án, szombaton 9 és 14 óra között facsemetéket ültetnek el közösen a Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei és a Menhely az Állatokért Alapítvány dolgozói a kutyamenhely kisfái telephelyén. Várnak mindenkit a közös kertészkedésre. 

 További programok és részletes beszámoló az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában