Dusnok/Kalocsa

2024.03.27. 10:30

Húsvét előtti haltelepítés: 70 mázsa horogérett pontyot engedtek a Vajasba

Hétfőn a Kalocsai Horgászegyesület kezelésében lévő Vajas csatornába Kalocsán és Dusnokon közel hetven mázsa pontyot telepítettek. Kalocsán, az egyesület Vajas-parti irodájánál délelőtt horgászok tucatjai várták, hogy Varsádról megérkezzen az a 35,8 mázsa háromnyaras ponty, amit a hagyományos húsvét előtti haltelepítés jegyében ezen a helyen engednek a Vajasba.

Zsiga Ferenc

– A Vajas kalocsai szakaszára Varsádról hoztuk a P3-as, tehát háromnyaras pontyokat, darabonként 2,2-2,5 kg súlyban. Mivel a Vajas teljes szakasza a Kalocsai Horgászegyesület kezelésében van, a Vajas-csatorna dusnoki szakaszára Bajáról hozzuk a hasonló súlyú pontyokat. A dusnoki haltelepítés a kalocsaival közel egy időben zajlik, ott 32 mázsa, ugyancsak horogérett, háromnyaras pontyokat a horgásztársaink, hasonló nyilvánosság mellett telepítik a csatornába – mondta el Igaz Ferenc, az egyesület elnöke.

horgász, haltelepítés, ponty
Dr. Igaz Ferenc, az egyesület elnöke
Fotó: Zsiga Ferenc
horgász, haltelepítés, ponty
70 mázsa horogérett pontyot engedtek a Vajasba
Fotó: Zsiga Ferenc

Hozzátette azt is, hogy a húsvét előtti haltelepítés abszolút szándékos volt. – Vasárnap volt az egyesület közgyűlése, ahol elhangzott egy olyan javaslat, hogy a tavaszi és az őszi haltelepítést mindkét alkalommal tegyük egy héttel korábbra. Mégpedig azért, még biztosabb legyen, hogy a horgásztársak által kifogott hal legyen a húsvéti ünnepi asztalon. Nem tartom rossz javaslatnak, erre figyelni fogunk. Amennyiben a haltermelők, ahonnan vásároljuk a halat, a lehalászást tudják biztosítani, akkor ennek a kérésnek eleget fogunk tenni, hiszen az most is szándékos, hogy az egyesület 880 horgászának a húsvéti ünnepek előtt legyen lehetősége arra, hogy a nagypénteki halászlébe személyesen fogja meg az egyébiránt garantáltan egészséges pontyot, egyéb halat – mondta Igaz Ferenc.

horgász, haltelepítés, ponty
Fotó: Zsiga Ferenc


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában