Rendezvény

2024.03.28. 20:19

Hagyományt teremtenek Kecskeméten: Törös Olga-emléknapot tartottak a Lánchíd iskolában – galériával

Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász, edző, testnevelő tanár emlékére és tiszteletére szerveztek emléktornát a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, aki rokoni szállal kötődik Törös Olgához.

Orosz Fanni Flóra

Március 27-én délelőtt hagyományteremtő szándékkal először rendezték meg a Törös Olga-emléknapot a kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnokában. A kezdeményezéssel szeretnének évente egyszer ünnepélyesen is tisztelegni és megemlékezni Törös Olga olimpiai bronzérmes tornász, edző, testnevelő tanárról, aki ezer szállal kötődik Kecskeméthez. Az ünnepség az 1936-os berlini olimpia himnuszával kezdődött, ahol Törös Olga érmet szerzett Magyarországnak.

esemény, emléknap, verseny
Törös Olga-emléknapot tartottak a Lánchíd iskolában
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az esemény díszvendégei közt szerepelt Törös Olga fia, Szemerey Zsolt és felesége, városunk polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia, dr. Salacz László, Zsámboki Anna, Ivkovicné Béres Tímea, Jánosi István, Endre Petra, Dóka András, dr. Bodóczky László, Boros Zoltán, Tihanics Tibor, Gál Zsombor, Szamler László, Mészáros Katalin és Boldog Andrea. Köszöntőt mondott Boldog Andrea, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola igazgatója.

– Ez a különleges alkalom nem csupán a tornasport iránti elkötelezettségünket hangsúlyozza, hanem az iskola fennállásának 45. évfordulójához közeledve úgy éreztük, hogy eljött az ideje annak, hogy új hagyományt indítsunk el – fogalmazott az intézményvezető.

Személyes hangvételű beszéddel készült Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, aki maga is rokoni kapcsolatban állt Törös Olgával, hiszen férje, Szemerey Szabolcs nagymamája volt a bronzérmes olimpikon.

– Én személyesen húsz évet tölthettem vele együtt. Nagyon sokat tanultam tőle, és nemcsak a sportról, a sport szeretetéről, hanem magáról az elhivatottságról is – emlékezett Szemereyné Pataki Klaudia.

Az emléknapon megannyi tornabarát ismerhette meg és emlékezett Törös Olga életére, munkásságára. Az egybegyűlt tornászok közös bemelegítés után bemutatókat tartottak, az emléknap végén pedig minden résztvevő éremben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában