Útinform

2024.03.29. 08:00

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat pénteken Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre vonatkozóan.

közlekedés, forgalomkorlátozás, útinform
Több helyen dolgoznak az utakon
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, Újhartyán és Örkény között burkolatfelújítási munka miatt, a 47-es és az 53-as kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik. A munkavégzéssel párhuzamosan az 53-as kilométernél lévő Örkény/Albertirsa csomópont lehajtóágát is lezárták. Kerülni személygépkocsival a 44-es kilométernél lévő Dabas/Albertirsa csomóponton keresztül az 5-ös főút felé lehet, a tehergépjárműveknek viszont az autópályán tovább haladva, a 67-es kilométernél lévő Lajosmizse csomópontnál Budapest felé kell kerülőt tenni.

– Újabb terelést építettek ki Lajosmizse és Kecskemét között. A 66-os és a 74-es kilométer között a külső és a leálló sávot lezárták, a forgalom a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A főváros felé tartókat sávelhúzással a külső és a leálló sávra terelik.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás átkelési szakaszán, a 35-ös kilométernél a vasúti átjárót felújítják. A forgalmat terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert és Pirtó között, a 42-es kilométernél a vasúti átjáróban dolgoznak. A forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

Az 54-es főúton, Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél új csomópontot építenek, félpályás lezárás van érvényben.

Kamionstop:

A következő kamionstop az ünnepi hosszú hétvégén március 29-én Nagypénteken 06 és 22 óra között, március 31-én, húsvétvasárnap 06 és 22 óra között, valamint március 31-én, húsvéthétfőn szintén 06 és 22 óra között lesz érvényben.

Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában