Köztemetés

2024.03.11. 14:16

Hozzátartozó nélküli hét elhunytat kísértek el utolsó útjukra Kecskeméten

Örök zarándokútra indult hét elhagyott lélek a kecskeméti köztemetőben. A Wojtyla Barátság Központ önkéntesei hétfőn hozzátartozó nélkül, magányosan elhunyt öt felnőttet és a két halva született gyermeket kísérték el utolsó útjukra.

Sebestyén Hajnalka

Rokonok, barátok, ismerősök nem jelentkeztek az elhunytakért, így végső búcsút sem vett tőlük senki. A népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központ sorsközössége évek óta felvállalja, hogy a hozzátartozók nélkül elhunytaknak megadva a végső tiszteletet, elkísérik utolsó útjukra a közös sírhelyhez. Évente 3-4 alkalommal tartanak köztemetéseket.

temető, Wojtyla Ház, elhunytak
Wojtylás önkéntesek kísérik utolsó útjukra a hozzátartozó nélkül elhunytakat
Fotó: Kapott fotó

A gyászszertartáson Tódor Norbert, a Wojtyla-ház munkatársa búcsúztatta az elhunytakat. A népkonyha képviselői közösen elmondott imádsággal emlékeztek az elhaltakra. Legyen könnyű nekik a föld! Béke poraikra!

A köztemetésre jogosultakat minden esetben urnában temetik el, a költségekről az önkormányzat gondoskodik. A közös kriptában évek óta gyűlnek a hozzátartozó nélkül elhunytak hamvai urnákban. A kripta sírkövén mindenkinek a nevét és a születési-halálozási dátumát egy-egy fémtáblán örökítik meg.



 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában