Gyász

2024.03.07. 15:41

Elhunyt Nagy Zsolt, a Tiszakécske és a KTE korábbi kapusa

Életének 55. évében, rövid lefolyású, súlyos betegség után elhunyt a Tiszakécskei LC és a KTE korábbi kapusa, Nagy Zsolt, aki a Tisza-partiak kapusedzőjeként dolgozott ebben az idényben.

Nyitray András

Nagy Zsolt karrierje Székesfehérváron indult el 1981-ben, ahol olyan Vidi legendáktól tanulhatott, mint Disztl Péter és Koszta János. 19 évesen igazolt Kecskemétre a KSC-hez, ahol 1987-től védett. 

Nagy Zsolt, KTE, Tiszakécske, labdarúgás
Nagy Zsolt a KTE kapusaként 

Egy mezőtúri és egy szegedi kitérő után került Tiszakécskére, ahol hatalmas sikert elérve az NB I-ig jutott az együttessel. Ezt követően visszatért Kecskemétre, ahol egy csongrádi és egy kiskunhalasi időszakot leszámítva, egészen 2008 nyaráig védett. Ahogy a legtöbben emlegették, „Sas” 40 évesen jutott el a csúcsra a KTE színeiben, hiszen a nagy tavaszi menetelés során minden győztes bajnokin védett a történelmi bajnoki címig és feljutásig vezető úton az NB II-ben.

Pályafutását ezt követően Ladánybenén fejezte be, majd kapusedzőként találta meg a helyét a sportágban. Ceglédről indulva Tiszakécskén és Kecskeméten is nagyon szerették, legyen szó akár fiatalokról, akár felnőtt hálóőrökről. Részt vett a tiszakécskei labdarúgás felemelésében is a megye I. osztálytól kezdve, majd a KTE NB III-as csapatától tért vissza a TLC-hez 2023 nyarán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában