Kiskunfélegyháza

2024.03.14. 20:08

Díszcsomagoló versenyen mérték össze tudásukat a kereskedő tanulók – galériával

Kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot a kereskedő és eladó tanulók a negyedik országos díszcsomagoló versenyen, amelyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája rendezett meg csütörtökön az iskola sportcsarnokában. A megmérettetés a múlt és a jelen jegyében zajlott. A verseny népszerűségét bizonyítja, hogy 20 csapat érkezett Kiskunfélegyházára. Bajáról, Berettyóújfaluból, Békéscsabáról, Budapestről, Ceglédről, Dunaújvárosból, Egerből, Hódmezővásárhelyről, Karcagról, Kaposvárról, Kecskemétről, Miskolcról, Mohácsról, Nyíregyházáról, Polgárból, Szegedről és Tatabányáról érkeztek a versenyzők.

Vajda Piroska

A verseny első részében egy műveltségi tesztet kellett a diákoknak kitölteni a kereskedelem története a kezdetektől napjainkig témakörben. Ezt követően két fordulóban ajándéktárgyakat kellett becsomagolniuk. Az első feladatrészben egyszerűbb, míg a második részben amorf (szabálytalan alaku) tárgyat kellett becsomagolni. 

verseny, csomagolás, tanulók
Díszcsomagoló versenyen mérték össze tudásukat a kereskedő tanulók
Fotó: Vajda Piroska

Fekete Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, mivel egyre nagyobb méreteket ölt az internetes vásárlás, a díszcsomagolásra is kevesebb az igény. Elsősorban kisebb boltokban, ajándéküzletekben van erre kereslet, főként nagyobb ünnepek alkalmával veszik igénybe ezt a szolgáltatást a vársárlók. Többek között azért is tartják fontosnak a verseny megszervezését, hogy életben tartsák ezt a hagyományt. Ugyanakkor a diákoknak is szeretnének versenyzési lehetőséget biztosítani. A főigazgató szerint ugyanis sikerhiányban szenvednek a mai diákok. Egyre kevesebb olyan lehetőség adódik számukra, ahol rátermettségükről adhatnának számot. Ugyanakkor a versengésen túl minden ilyen esemény lehetőséget kínál a tanároknak és a diákoknak egyaránt a kapcsolatteremtésre és a szakmai tapasztalatcserére – fogalmazott a főigazgató.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában