Hagyomány

2024.03.24. 17:11

A diákok megelevenítették a Rákóczi fejedelem korát – galériával

Kecskeméten, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában hosszú évekre tekint vissza a Rákóczis Hetek hagyománya. Ennek része volt a fejedelemválasztás és a Rákóczi emlékmű megkoszorúzása.

Sebestyén Hajnalka

Nagy sikerrel zajlott le a II. Rákóczi iskola Rákóczis Hetek rendezvénysorozata. Borsos Andrea elmondta: idén is számos programmal tisztelegtek az intézmény névadója előtt. Egész héten gazdag programkavalkádban vehettek részt a diákok, melyek fókuszában II. Rákóczi Ferenc és kora állt.

diákok, Rákóczi
A diákok megelevenítették a Rákóczi fejedelem korát
Fotó: Beküldött fotó

Az egyik legnagyobb esemény a Fejedelem választás volt, melyen idén a 8.a osztály jeleskedett. Így a pénteki fordított nap az ő kezükben volt, miután átvették az iskola kulcsát. A Fejedelem bőrébe, azaz ruhájába Antal Ervin bújt, míg élete párját két napig Pálinkás Bianka személyesítette meg. 

A záró eseményt szombaton tartották meg. Felvonulással indult a nap. Az iskola vezetősége a fejedelem párral és udvartartásukkal, valamint az iskola kiválasztott diákjaival együtt vonultak végig a belvároson, egészen a Rákóczi úton lévő Rákóczi emlékműig, melyet együtt koszorúztak meg. 

Az iskolához visszaérkezve bekapcsolódtak a már zajló akadályversenybe. A diákok nyolc állomáson mutathatták meg tudásukat és ügyességüket. 

A program zárásaként adták át a díjakat. A megszerzett pontok alapján a következő eredmények születtek. Az alsó évfolyamon az első helyezett a 4.c osztály lett, második a 4. a osztály, míg a harmadik a 3.a osztály lett. A felső évfolyamon az első helyen végzett a 8.c osztály, második helyezést a 7.a osztály, a harmadikat a 6.a osztály szerezte meg. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában