Wojtyla Ház

2024.03.14. 12:31

Csík János énekelt zenésztársaival a népkonyhán – galériával

Csík János és a Mezzo zenekar tavaszi hangulatot varázsolt szerdán a kecskeméti Wojtyla Ház falai közé. A népkonyhára járó szegények örömmel hallgatták a csodálatos dallamokat.

Sebestyén Hajnalka

Évente hagyományosan legalább egy alkalommal megjelenik a Wojtyla Barátság Központban Csík János Kossuth-díjas zenész, hogy zenészbarátaival, a Mezzo zenekar tagjaival közösen koncerttel kedveskedjen ételosztás előtt a népkonyha gondozottjainak. A részletekről Tódor Norbert, a Wojtyla munkatársa mesélt.  

wojtyla, Kecskemét, Csík János,
Csík János zenélt a Wojtyla Ház népkonyháján
Fotó: Kapott fotó

A szerdai fellépés apropója az elkövetkezendő József-nap volt. Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója névnapja alkalmából ekképpen kívánt örömteli perceket varázsolni a szociális-közművelődési intézmény szegényeinek testi-lelki bajokkal terhelt hétköznapjaiba.

A zsúfolásig megtelt ebédlőben népzenei dallamok és modern feldolgozások egyaránt felcsendültek a Kossuth-díjas művész és muzsikustársai tolmácsolásában, Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes közreműködésével. A hálás közönség fergeteges tapsviharral, üdvrivalgással jutalmazta a vérpezsdítő, közös éneklésre, táncra hívogató nagyszerű produkciót.

A kiváló előadást rögtön ebédosztás követte. Csík János és családja felajánlásával húsleves és lekváros-prézlis tészta, valamint kenyér került az ínségesek böjtös asztalára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában