Összefoglaló

2024.03.02. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 2.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egyre több műfészek készül a Fülöpjakabon élő Kis Virág keramikus műhelyében, aki elhatározta, hogy bekapcsolódik a fecskevédelembe. A klímaváltozás és az emberi tevékenység okán a magyarországi fecskeállomány több mint fele már kipusztult. 

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Plüssmackókat gyógyítottak a kelebiai óvodások
Fotó: Pozsgai Ákos

Szenzációs hangulat jellemezte azt az óvodások számára szervezett népi játék és gyermektánc találkozót, melyet Hetényegyházán a Pajtás utcai óvodában tartottak pénteken délelőtt. A rendezvényre közel 100 gyermek érkezett, az általuk bemutatott táncokat neves, hozzáértő zsűri értékelte.

Összeütközött egy kisbusz, egy kistehergépkocsi és három személyautó az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 73-as és a 74-es kilométer közötti szakaszon, a belső sávban. 

Dr. Nagy Beáta házi gyermekorvos és homeopata szakorvos volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A doktornő az aktuális influenza szezonnal kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait. Szó esett a fertőzésekről, de a skarlát és a lepkehimlő járványról is beszélt az orvos, mert ezekből is jelentős számú esetet regisztrálnak.

Nőnek álcázta magát, úgy lopott el milliókat idős emberektől egy budapesti férfi. Egy valódi nő volt a társa, együtt férkőztek áldoozataik bizalmába.

Rohanó világunkban a sminktetoválás igazi megváltás lehet, sőt a Tündérszépek versenyünkre való felkészülést is megkönnyítheti. Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell a manapság méltán népszerű sminktetoválásokról. Szakmai segítséget nyújtott Vecsei Lilla, a The Pure kozmetikai szalon sminktetoválója.

A kelebiai Teleházába látogattak el a helyi óvodásokhoz a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar hallgatói egy különleges programmal. A gyerekek plüssmacikat gyógyítottak, megvizsgálták a torkukat, lázat mértek, szurit adtak, röntgeneztek, altattak, infúziót kötöttek be és még műtöttek is.

Szombaton köszöntötték az ifjabb matekzseniket Kecskeméten, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában. Pénteken hirdették ki a 35. Zrínyi Ilona Matematikaverseny Bács-Kiskun vármegyei 9-12. osztályosok eredményét, szombaton pedig a 2-8. osztályosok legjobbjai vehették át a díjakat, egyéniben és csapatban.

Hónapokig szünetel a gyalogos és kerékpáros átjárás az épülő új vasútvonal miatt Kiskunhalason a Csalogány utcai aluljárónál. Közben újabb teljes útlezárásokról adott ki közleményt Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere, aki arról tájékoztatott, hogy március 5. és 7. között, egy-egy napra három vasúti átjárót is elzárnak a forgalom elől a vasútépítés miatt.

A tervek elkészültek és a napokban aláírta a Kopolyai út felújításának második ütemére vonatkozó kivitelezői szerződést Fülöp Róbert polgármester az útépítést végző Soltút Kft. képviselőjével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában