Kiskunhalas

2024.03.02. 19:50

Idén nyár végére a Kopolyai út újabb felújított szakasza készülhet el

A tervek elkészültek és a napokban aláírta a Kopolyai út felújításának második ütemére vonatkozó kivitelezői szerződést Fülöp Róbert polgármester az útépítést végző Soltút Kft. képviselőjével.

Pozsgai Ákos

A várost a Kunfehértó felé vezető 5412-es úttal összekötő Kopolyai út felújításának első üteme 2023. nyarán zajlott, nagyjából három hónap alatt készült el a beruházással a Soltút Kft. Mintegy kilencszáz méter hosszan újították fel a forgalmas útszakaszt, amelyre több mint 252 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a halasi önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében.

Kopolyai út, felújítás, második ütem, Fülöp Róbert
Folytatódik a Kopolyai út felújítása
Fotó: Pozsgai Ákos

A felújítás során megerősített útalapot készítettek a szakemberek és öt méterről hét méterre szélesítették az útburkolatot, a felújításhoz több mint négyezer tonna aszfaltot használtak fel. Mindkét oldalon másfél méter széles padkát alakítottak ki és kitisztították az út menti árkokat is. A felújított útszakaszon az felfestett útburkolati jelek mellett új közlekedési táblákat helyeztek el. A beruházás nem csak kényelmesebbé teszi a közlekedést, hanem biztonságosabbá is, az érintett útszakaszon ugyanis nagyon sokan közlekednek kerékpárral is.

A Kopolyai út második ütemének felújítása is hamarosan elkezdődhet – adta hírül Fülöp Róbert polgármester a közösségi odalán, ahol beszámolt arról is, a kivitelezői szerződést a napokban írta alá a Soltút Kft. képviselőjével. A beruházás költsége 282 millió forint, szintén kilencszáz méter hosszú lesz és várhatóan nyár végéig készülnek el vele a Tinódi utca végéig. A kopolyai út felújításának harmadik üteme, a Tinódi utcától a Mártírok útjáig tart majd, melyek előkészülete szintén folyamatban van.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában