Teddy Maci Kórház

2024.03.02. 17:19

Plüssmacikat gyógyítottak a kelebiai óvodások – galériával, videóval

A kelebiai Teleházába látogattak el a helyi óvodásokhoz a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar hallgatói egy különleges programmal. A gyerekek plüssmacikat gyógyítottak, megvizsgálták a torkukat, lázat mértek, szurit adtak, röntgeneztek, altattak, infúziót kötöttek be és még műtöttek is.

Pozsgai Ákos

A Teddy Maci Kórház program egy alapvetően svéd kezdeményezés, amely 2002 óta van jelen Magyarországon. Az ország orvosi egyetemein a hallgatók elsőként Pécsen vették át ezt a programot, majd becsatlakoztak a budapesti és szeged orvostanhallgatók is.

kórház, orvostanhallgató, teddy maci kórház, óvodások, gyógyítás
A gyerekek plüssmacikat gyógyítottak, megvizsgálták a torkukat, lázat mértek, szurit adtak, röntgeneztek, altattak, infúziót kötöttek be és még műtöttek is
Fotó: Pozsgai Ákos

– A játékos program lényege, hogy megismertessék a gyerekekkel a gyógyítás sokszínűségét, ez azért fontos, hogy a gyermekek később pozitívan éljék meg az orvossal való találkozást – magyarázta hírportálunknak Bíró Szintia orvostanhallgató, a program egyik résztvevője.

A Teddy Maci Kórház a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületének egyik prevenciós programjaként működik, célközönsége elsősorban az óvodás, kisiskolás korosztály. A foglalkozások átlag 45 percesek és önkéntes orvostanhallgatók szervezik, plüss állatkákat vizsgálnak a gyerekek játék orvosi eszközökkel.

A játék során az orvostanhallgatók beszélgetnek a gyerekekkel, közösen vizsgálják a plüssálaltokat, majd egy kitalálta történet segítségével együtt állítják fel a diagnózist és gyógyítják meg a kedves plüssállatokat. A gyerekek a foglalkozások végére rengeteg élménnyel gazdagodnak és talán már nem is fognak félni a fehér köpenyes doktoroktól.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában