Bács-Kiskun

2024.03.02. 15:30

A sminktetoválás tökéletes eszköze a szépség kiemelésének

Rohanó világunkban a sminktetoválás igazi megváltás lehet, sőt a Tündérszépek versenyünkre való felkészülést is megkönnyítheti. Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell a manapság méltán népszerű sminktetoválásokról. Szakmai segítséget nyújtott Vecsei Lilla, a The Pure kozmetikai szalon sminktetoválója.

Orosz Fanni Flóra

– De miért is annyira népszerű a sminktetoválás? – kérdeztük Lillát.
– A modern, tartós sminktetoválás tökéletes eszköze lehet a szépség kiemelésének, megkönnyítve ezzel megannyi hölgy életét. Szalonunkban a legmagasabb színvonalú, leginnovatívabb technikákat alkalmazzuk, a lehető legtökéletesebben megtartva a vendégeink természetes egyéni adottságait. A mai sminktetoválások gyönyörű és természetes hatást kölcsönöznek.

sminktetoválás, hölgy, smink, tetoválás
A mai sminktetoválások természetes hatást kölcsönöznek a hölgyeknek
Fotó: Shutterstock.com/ illusztráció

– Mi a különbség a test és a sminktetoválás között?
– A sminktetoválás abban különbözik a testtetoválástól, hogy sokkal lágyabban készül el, nem kerül a bőrbe olyan mély rétegben, ezáltal az idő múlásával szépen világosodik ki. A pigmentek is teljesen más összetételűek, mint a testtetováló festékek.

– Hány éves kortól lehet tetováltatni?
– 18 éves kortól lehet elkészíteni a sminktetoválást. Aki ettől fiatalabban szeretne készíttetni, szülői hozzájárulás szükséges minden esetben.

image_50736641
Sokan tetováltatják manapság a szemöldöküket is
Fotó: Beküldött fotó

– Mennyire fájdalmas a beavatkozás?
– A fájdalomtól egyáltalán nem kell félni, mert az egész kezelés alatt az érintett felületet érzéstelenítő géllel vagy krémmel csillapítom, szinte semmit nem szoktak érezni a vendégek. Van, aki még el is alszik közben.

– Mit kérnek a vendégek a leggyakrabban?
–Leggyakrabban szemöldök-tetoválást szeretnének a vendégek, hiszen egy szép szemöldök teljesen meg tudja változtatni az arcot, de sok száj- és szemhéjtetoválást is készítettem már.

– Mire kell figyelni a kezelés előtt és után?
– A tetoválás napján érdemes smink nélkül érkezni, mert a fertőtlenítés miatt úgyis letörlődik. A tetoválást megelőző két hétben már nem szabad napozni, szoláriumozni, peeling-kezelésen részt venni. A tetoválást követő két hétben nem érheti a tetoválást víz, gőz, szolárium, szauna, nyáron pedig a napozás sem ajánlott ez idő alatt. Nem lehet sminktetoválást készíteni abban az esetben sem, ha a vendég várandós vagy szoptatós kismama.

Jelentkezz a Tündérszépek 2024 versenyére!

Idén ötödik alkalommal indította útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre már jelentkezhetnek a Bács-Kiskun vármegyében élő, itt született vagy itt tanuló hölgyek.

Saját portfólióval is lehet jelentkezni, de profi fotóssal el is készítjük első saját fotósorozatát annak, aki ezt kéri. Bács-Kiskun vármegye szépségei Csongrád-Csanád, valamint Békés vármegye hölgyeivel versengenek majd a továbbjutásért. A regionális előválogató április 8-án indul. NEVEZZ MIELŐBB, mert a regionális fordulóba legfeljebb ötven hölgy juthat be. A zsűrizés a jelentkezéssel együtt indul!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!