Kecskemét

2024.03.02. 08:03

Száz óvodás perdült táncra a hetényi találkozón – galériával, videóval

Szenzációs hangulat jellemezte azt az óvodások számára szervezett népi játék és gyermektánc találkozót, melyet Hetényegyházán a Pajtás utcai óvodában tartottak pénteken délelőtt. A rendezvényre közel 100 gyermek érkezett, az általuk bemutatott táncokat neves, hozzáértő zsűri értékelte.

Lizik-Varga Katalin

Idén 8 kecskeméti óvoda mintegy száz óvodása érkezett arra a népi játék és néptánc találkozóra, melyet Hetényegyházán a Pajtás utcai óvodában rendeztek meg. A gyermekeket, a szülőket, az óvodapedagógusokat, a felkészítő tanárokat, valamint a megjelent vendégeket elsőként Dakó Csilla óvodavezető köszöntötte.

népi játék, néptánc, találkozó, óvoda
Népi játék és gyermektánc találkozó Hetényegyházán 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Dr. Papp Zoltán önkormányzati képviselő megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a néptánc a múltunkról a jelenünkről és a jövőnkről is szól. Mint mondta, ebben a mozgáskultúrában benne van a fájdalmunk, a boldogságunk, az örömünk. Nagyon fontos az, hogy ápoljuk a hagyományainkat, mert jövőnk csak úgy létezhet, hogyha tanulunk a múltunkból – tette hozzá.

A köszöntők után Molnárné Rőfi Renáta és Molnár Máté a Kecskemét Táncegyüttes két tagja adott elő néptáncokat. Ezután a gyermekek mutatták be mondókáikat, játékaikat és táncaikat. 

A színvonalas eseményen neves, hozzáértő zsűri – Csík Jánosné Ferencz Katalin pedagógus, Csík János Kossuth-díjas zenész, és Vajda Rudolf pedagógus – értékelte a bemutatott gyermekjátékokat és táncokat. 

Vajda Rudolf kiemelte, hogy nagyon felkészült csapatok vettek részt a találkozón. Csík János pedig a pedagógusok és a felkészítő tanárok mellett a szülőknek is köszönetet mondott, ugyanis mint mondta, nekik is nagy szerepük van abban, hogy a gyermekek részt vettek ezen az alkalmon. Hozzátette, hogy reméli, ezeket a játékokat nap mint nap eljátsszák majd az óvodákban és az otthonaikban is a kicsik.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában