Beruházás

2024.02.29. 07:00

Folytatódnak az útépítések Szabadszálláson

Közel száz millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a szabadszállási önkormányzat a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán. A pénzt a város egyik nagyobb forgalmat lebonyolító, belterületi útjának, a Kabók Lajos utca felújítására költik. A beruházás márciusban indul és a hónap végére be is fejeződik.

Gulyás Sándor

– A beruházás keretében 900 méter hosszban és hat méter szélességben kap új aszfaltburkolatot a Kabók Lajos utca. A nagy átmenőforgalomra tekintettel az út süllyesztett szegélyes lesz. A belterületi útfelújítási program a Kodály Zoltán utcát is érinti, aminek rekonstrukcióját saját erőből finanszírozza önkormányzatunk. A beruházás becsült költsége megközelítőleg 50 millió forint – mondta el érdeklődésünkre Darabos József polgármester.

Darabos József, beruházás, útépítés
Halaszthatatlan volt a Kabók Lajos utca felújítása – fogalmazott Darabos József polgármester
Fotó: Gulyás Sándor

A belterületi úthálózat mellett az idei évben megújul a Szabadszállás és Kunadacs településeket összekötő önkormányzati út is.

–  A keskeny betonsáv rekonstrukciója régóta várat magára. Három éve önkormányzatunk a környékbeli gazdákkal összefogva hárommillió forintot fordított az úthibák kijavítására, ám ez csak tűzoltómegoldásnak bizonyult. Élve a kínálkozó lehetőséggel, pályáztunk és nyertünk tavaly 295 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Vidékfejlesztési Program keretében. A rendelkezésre álló keretből így megvalósulhat a közel hét kilométer hosszú összekötő út teljes körű rekonstrukciója. A munkálatok várhatóan az év első felében elkezdődnek – tette hozzá Darabos József polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában