Magyar Falu Program

2024.02.15. 16:59

Új útszakaszt avattak Petőfiszálláson – galériával

A Magyar Falu Program a jövő programja is – hangsúlyozta Lezsák Sándor országgyűlési képviselő csütörtökön Petőfiszálláson, ahol átadták az Árpád utca mintegy 280 méteres, új burkolattal ellátott szakaszát.

Tapodi Kálmán

Az avatószalagot Fekete Tamás, a kiskunfélegyházi Út-Ép-Ker 97 Kft. ügyvezetője, Lezsák Sándor, Pál Csaba atya és Szász János vágták át

Fotó: Tapodi Kálmán

Az útavatón Szász János, a település polgármestere elmondta, hogy a Magyar Falu Program révén 13,7 millió forintot nyertek az útépítésre, amit az önkormányzat még kipótolt 7,7 millió forinttal. Külterületi  utakat ugyanis már csak záró fedőréteggel lehet készíteni és ehhez kellett a fedezet. 

A polgármester arról is szólt, hogy a szomszédos Hunyadi utca útépítésére korábban 16,2 millió forintot kaptak faluprogramból. A 220 méteres útszakaszhoz 3,8 millió forint saját erőt is biztosítottak. Az Árpád utca folytatásában pedig önerőből készíttettek el egy 250 méteres szakaszt. A faluvezető elmondta, hogy a település azon részen szeretne terjeszkedni, és a mintegy 4,5 hektáros területen további építési telkeket fognak kialakítani. A Hunyadi utca két oldalán már valamennyi teleknek van gazdája. A gáz és a villany már biztosított, az ivóvízellátás kiépítését most tervezik a területre. –  Van jövőnk, van célunk itt Petőfiszállás-Pálosszentkúton – jelentette ki a tervek kapcsán Szász János.

– Az elmúlt évtizedekben elsősorban a kistelepülések érdekében próbáltam valamit tenni. Öröm és elégtétel számomra, hogy sokunk kezdeményezésére létrejött a Magyar Falu Program, ami a falvakat segíti abban, hogy belakjuk az országot. Ez a legfontosabb, mert ha nem lakjuk be, akkor belakják mások. Fenyegető ez a veszély. Ezért öröm számomra egy ilyen beruházás, és az is érzékelhető a következő évek programjából, hogy egy nagyon tudatos építkezés történik itt Petőfiszálláson – fogalmazott többi között Lezsák Sándor.

Az avatószalagot Fekete Tamás, a kivitelező cég, a kiskunfélegyházi Út-Ép-Ker 97 Kft. ügyvezetője, Lezsák Sándor, Pál Csaba atya és Szász János vágták át, majd Pál atya megáldotta az új útszakaszt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában