Tanácskozás

2024.02.01. 17:20

Személyi kérdésekről döntött a kalocsai képviselő-testület

A városi képviselő-testület legutóbbi ülésén, részben zárt tanácskozás keretében, többnyire a megbízási idő lejárta, illetve lemondás miatt, személyi kérdésekről döntöttek.

Zsiga Ferenc

Kalocsai képviselő-testület

Fotó: Zsiga Ferenc

A polgármester előterjesztésére pályázatot írnak ki a szociális központ intézményvezetői álláshelyére, ugyanis a státuszt 2019. május 1-je óta betöltő Rumi László megbízása idén április 30-án lejár. Mindezzel kapcsolatban Filvig Géza polgármester elmondta: a pályázatot nagyon kötött jogszabályi keretek között lehet kiírni, és azt a központi kormányzati portálon kell közzétenni. A városvezető hozzáfűzte: Rumi László hosszú ideje jó munkát végez, így a pályázók esetében „magasra került a léc”. 

A képviselők zárt ülés keretében hoztak határozatot a Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjainak megválasztásáról, mivel azok megbízása hamarosan lejár. A zárt ülésen meghozott döntés értelmében a lejáró mandátumukat jelenleg betöltő személyek Szigeti Tamás, Jagicza András és Eperjesi György kaptak bizalmat. A felügyelőbizottság elnöki tisztségéről majd a régi-új tagok egymás között döntenek.

Ugyancsak zárt ülés keretében határoztak a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottsága új tagjáról, miután tagságáról, egyben elnöki tisztségéről Körmendy Szabolcs lemondott. Amint azt Filvig Géza kihirdette: a bizottság új tagja Bagó István lett. Körmendy Szabolcs elnöki tisztséget töltött be, így az új elnök személyéről a régi tagok és az új, később egymás között döntenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában