Beruházás

2024.02.15. 18:00

Sikeresen pályázott óvodafejlesztésre a bácsbokodi önkormányzat

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatának köszönhetően 112,00 millió forint összegű vissza nem térítendő, európai uniós támogatásban részesült a helyi óvoda fejlesztésére − olvasható a település közleményében.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A projekt célja Bácsbokod településen az óvodai nevelés infrastrukturális fejlesztése, a meglévő óvodaépület új tornateremmel történő bővítése, valamint kapcsolódó eszközbeszerzés. A projekt hozzájárul a gyermekek és a társadalom egészségfejlesztéséhez, a családok életminőségének, a szülők munkába való visszatérésének segítéséhez, csökkenti a társadalmi különbséget és mindenki számára egyenlő esélyt teremt, elősegíti a szükséges kompetenciák fejlesztését, amelyek a gyermekek későbbi iskolai teljesítményét, szocializációját, személyiségfejlődését megalapozzák. 

A beruházás szerepet játszik a hátránycsökkentő és tehetséggondozó folyamatokban. A cél, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és ezzel biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférés. 

A támogatás eredményeként a Petőfi Sándor utca 47. szám alatti óvodában megépül egy 170 négyzetméter alapterületű önálló tornaterem, amelyben a sporttéren túl SNI-szoba, szertár, öltöző- és mosdóhelyiségek, továbbá gépészeti- és tárolóhelyiség kerülnek kialakításra. Mint írják, a kivitelezési munkák − a sikeres közbeszerzési eljárás lezárását követően − előre láthatólag 2024 első félévében megindulhatnak és a beruházás 2024. december 31-ig készül el. A fejlesztés új munkahelyet nem teremt. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában