Korszerűsítés

2024.02.06. 18:25

Jelentős fejlesztés valósult meg a kelebiai napköziotthonos konyhán

Az elmúlt évek során az önkormányzat konyháját mind infrastrukturális, mind személyi állomány tekintetében sikerült megújítani, hogy kulturált körülmények között, magas minőségben tudják végezni a közétkeztetést a településen. Jelenleg kilenc fővel látják el a szolgáltatást, amelyből két személy szakképzett szakács.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az önkormányzati konyha és étkező nyílászáróit mostanra kicserélték, szigetelték az épületet, légkondicionáló rendszert építettek be és tetőt is újra cserélték. Hűtő és fagyasztókamrát telepítettek az udvarra és az elmúlt évben elvégezték az épületen szükséges tisztasági festést. Az önkormányzat megrendelte az épület fűtési rendszerének korszerűsítését is, új eszközöket vásároltak és egy fa szerkezetű épületet húztak fel a játszótérrel párhuzamosan. Idén szeretnék konyha udvarán lévő aknát megszüntetni, valamint a hátsó udvar csapadékvíz elvezetését megoldani.

A tavalyi és az idei évben együttvéve összesen mintegy húszmillió forintot költ az önkormányzat a konyha épületére és környezetének rendezésére, a napköziotthonos konyha dolgozói az iskola, óvoda, bölcsőde és szociális otthon étkezési igényeinek a kielégítésén túl „külsős” megrendeléseket is kielégít a konyha. Ezeken túl a települési rendezvényeken is aktív főzési munkát vállalnak a jókonyha dolgozói.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában