Nem csak házasoknak

2024.02.08. 19:05

Házasság hete: a félegyházi programok is az állandó megújulást szolgálják

Állandó megújulásban címmel rendezik meg országszerte a Házasság hete programsorozatot a keresztény egyházak és a civil szervezetek összefogásával. Az országos kezdeményezéshez ebben az évben is csatlakozott a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a félegyházi plébániák.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Összefogásukban február 11-18. között változatos programokat kínálnak nem csak házasoknak. Február 24-ig házasságra előkészítő jegyes oktatás tartanak meghívott előadókkal a Szent István-plébánián. Február 11-én, vasárnap pedig a Szent István-templomban, a Sarlós Boldogasszony-templomba és a Kalmár-kápolnában minden szentmise alkalmával megáldják a házaspárokat. 

Február 14-én, szerdán 18 órakor Moziklubba várják a filmrajongókat a Móra Ferenc Művelődési Központban, ahol az Ida regénye című magyar romantikus filmet vetítik. 

Február 14-én, szerdán este fél 6-kor Derűvel és önbizalommal a mindennapokban címmel tart előadást dr. Domján Mihály pszichológus a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A program a Pozitív Tér – életmód és siker közösség című új előadás-sorozat keretében valósul meg, amelynek házigazdája Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő, coach lesz. 

Február 15-én, csütörtökön 18 órakor a közkedvelt plébános, Pál Feri atya Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? – A kiégés elkerülése címmel tart előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Február 16-án, pénteken 17 órakor A csend színei címmel Horváth Ildikó festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás, szintén a művelődési központban. A tárlatot dr. Karancsi Zoltán, egyetemi docens nyitja meg. 

Február 16-án, pénteken 17 órakor lesz a házaspárok keresztútja a Sarlós Boldogasszony-templomban. 

Február 11-17. között a Szívünket adjuk elnevezéssel indít ajándék akciót a könyvtár: ha a szívecskével jelölt romantikus könyvekből válogatnak az olvasók, a kölcsönzéskor ajándék könyvjelzőt kapnak ajándékba. Ugyanakkor a Házasság hete keretében Szélesvásznú szerelem címmel a romantikus regények filmadaptációit is kínálják az olvasóknak. 

A programokkal kapcsolatban további információk az alábbi telefonszámon kérhetők: 06-76/466-843 számon a Móra Ferenc Művelődési Központ, 06-76/461-429 számon pedig a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár hívható.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában