Felsőoktatás

2024.02.14. 12:22

Együttműködik a kecskeméti egyetem és a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

Az ünnepi eseménynek a Neumann János Egyetem Kecskeméti Campus épülete adott otthont. A megállapodásnak köszönhetően a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum több ágazatban is tudja majd biztosítani az okleveles technikusképzés lehetőségét – tudatta az KSZC.

Pozsgai Ákos

Az együttműködési megállapodást Csúzdi Zoltán kancellár, Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, Dr. habil Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora és Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja írta alá

Forrás: Kiskunhalasi Szakképzési Centrum

Az egyetem elsőként a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikummal lépett együttműködésre, majd bővítve a lehetőségeket, további intézmények informatikai és gépészeti ágazataival is szorosabbra fűzik a kapcsolatot. Az együttműködésnek nagy előnye, hogy adott lesz a továbblépés lehetősége a diákok számára a felsőoktatás irányába. Az eseményen elhangzott, hogy a Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikumból már a 2024/2025-ös tanévben kétosztálynyi olyan tanuló kezdi meg az egyetemi éveit a Neumann János Egyetemen, akik a tavaszi vizsgaidőszakban Kiskunfélegyházán szerzik meg a technikusi szakképesítésüket.

Az együttműködési megállapodást Csúzdi Zoltán kancellár, Papp Gyula a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója, Dr. habil Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora és Dr. Kovács Lóránt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja látta el kézjegyével.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában