Kalocsa/Paks

2024.02.24. 08:20

Az új híd száz évig tudja biztosítani az átkelést a Duna két partja között – videóval

A kormány 2010 óta már nyolc új hidat épített a Dunán és a Tiszán. Már a befejező munkálatok zajlanak, ennek köszönhetően 70 kilométerrel rövidebb, egy óra helyett pedig mindössze csak 15 perc lesz az út Kalocsa és Paks között – emlékeztetett Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, a magyar kormány új videójában. Mint az államtitkár hangsúlyozta: a mostani beruházás során a csaknem 950 méter hosszú átkelő mellett, több mint 22 kilométer hosszú út és részben kerékpárút építése is megvalósulhatott.

Tapodi Kálmán

– Ezt a hidat úgy terveztük, hogy száz évig tudja biztosítani az átkelést a Duna két partja között – fogalmazott a felvételen Tóth Tamás, a kivitelező Duna Aszfalt hídépítési műszaki igazgatója. Beszámolt arról is, hogy jelenleg a befejező munkák zajlanak. Január végén zárták össze a hídszerkezet-elemeket, és lett ezzel egy egész belőle.

Duna-híd, híd, Paks, Kalocsa
Összeért a híd
Fotó: Dernovits Tamás  / Forrás: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

A 2024 nyarára elkészülő Kalocsa-Paks új Duna-híd, a 20. híd lesz a Duna magyarországi szakaszán. A fejlesztés az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósul meg, a kivitelezést a Duna Aszfalt Zrt. végzi. A híd és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke 92 milliárd forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában