Pályázat

2024.02.04. 12:40

Befejeződött az útfelújítás Bácsbokodon

Az önkormányzat által a TOP Plusz pályázat, „Belterületi utak fejlesztése” című kiírásra benyújtott pályázat 67 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Befejeződött Bácsbokodon a Honvéd utca útburkolatának felújítása. A fejlesztéssel az önkormányzat célként tűzte ki a közlekedési infrastruktúra fejlesztését, a településen gyűjtőútként funkcionáló Honvéd utca útburkolatának felújítása által. Az érintett utcában meglévő szilárd útburkolat felújítását elsősorban a fennálló balesetveszélyes állapot megszüntetése, másrészt az utcában meglévő forgalmi igények indokolták. 

Bácsbokod utcaszerkezetének gerincét jelenti a Honvéd utca, ez az egyik legforgalmasabb utca a településen, annak felújítását így elsősorban a település életében és közlekedésében betöltött szerepe indokolta. Az utca burkolata a felújítást megelőzően leromlott, elöregedett és szétrepedezett állapotban volt, az útpadka rendezetlen, a fokozott igénybevétel miatt az útfelület kopórétege szintén leromlott állapotokat mutatott. Az utca szilárd burkolata 80-as években épült meg, azóta lényeges felújítás nem történt. A 67 millió forint összegű Európai Uniós támogatásból megvalósult fejlesztés eredményeként az útburkolat összesen 690 méter hosszban és teljes területében új aszfaltburkolatot kapott, továbbá az utcában a műszaki tervek által kijelölt részeken kiemelt szegélyek kerültek elhelyezésre. A kivitelezési munkák 2023. november 30-án befejeződtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában