Előadások

2024.02.09. 18:50

Bajai Szenior Egyetem: folytatódik a tudományos programsorozat

A Bajai Szenior Egyetem 2024. évi tavaszi szemesztere 6 előadással várja hallgatóit. A témák a hallgatók érdeklődéséhez igazodva több tudományágat érintenek és több előadás témája aktuális kérdésekre adhat választ. A program házigazdája továbbra is Dr. Brachinger Tamás egyetemi adjunktus lesz.

Rab Rita

A szarmatákról tartanak előadást Tiszaalpáron

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Bajai Szenior Egyetem 2024. tavaszi szemeszterének első előadója Gruber László középiskolai tanár, mesteroktató (SZTE). Az előadás, melynek címe Törökországi képeslapok, február 19-én, délután 3 órakor kezdődik a Bácskai Kultúrpalotában. 

– Szófia városa és a Vitosa Nemzeti Park szienit-kőfolyásai után Törökország felé vettük az irányt, ahol a klasszikus kultúra gyöngyszemeivel ismerkedhettünk (Edirne, Rodostó, Trója, Pergamon, Hierapolis, Ephesos, Míra, Xanthos, Létó stb.), de számos természeti szépséget is meglátogattunk, így Pamukkale-t, a Saklikent–szurdokvölgyet, a Karapinar-vulkánmezőt, az Erciyas Dagi vulkáni tömbjét, és Kappadókiát. Nem sok magyar turista jut el a Datca-félszigetre, és a Világörökség részeként számon tartott Safranbolu városába sem. Az Aspendosi színház és az antalyai Dünau-vízesés is lenyűgözte csapatunkat. Jártunk a hettiták földjén, négy tengerben fürödtünk, s utunk végéhez közeledve Isztambul nyüzsgő életével ismerkedhettünk. 7000 kilométert utaztunk a 18 nap alatt – ajánlja az érdeklődők figyelmébe Gruber László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában