Pályázat

2024.01.19. 11:07

Új kisbusz segíti a Humánszolgáltató Központ feladatellátását Kerekegyházán

A támogató szolgáltatás keretében használandó új, vagy használt gépjármű vásárlásának, a meglévő gépjárműpark bővítésének, cseréjének támogatása címmel hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézménye a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet. A kerekegyházi Humánszolgáltató Központ (HSZK) fenntartója, a Kerekegyháza és Térsége Feladatellátó Társulás ennek keretében sikeresen pályázott egy új gépjármű beszerzésére, az intézmény által ellátott támogató szolgáltatás fejlesztése érdekében.

Gulyás Sándor

A képen (balról-jobbra): Dr. Kelemen Márk polgármester, Németh Norbertné HSZK munkatárs, és Szabó Marianna HSZK

Fotó: Márton Áron

A Társulás 9 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beszerzési eljárás eredményeként a héten került átadásra a HSZK munkatársai részére a kilencszemélyes, diesel üzemű, 2000 köbcentiméter hengerűrtartalmú korszerű, új Renault típusú kisbusz. A gépjármű akadálymentesített, gyárilag beépített kerekesszék rögzítési lehetőséggel rendelkezik. Kerekegyháza város önkormányzata 5,7 millió forint összegben vállalta a beszerzéshez szükséges önerőt saját költségvetése terhére.

Fotó: Márton Áron

– A kisbusz beszerzésével a célunk az volt, hogy a támogató szolgálat az új gépjárművel a jövőben még biztonságosabban és kényelmesebben tudjon gondoskodni a rászoruló személyek szállításáról – mondta el hírportálunk érdeklődése dr. Kelemen Márk polgármester. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában