Bács-Kiskun

2024.01.13. 13:59

Új elnökségi tagokkal bővült a megyei TIT vezetése

Négy új taggal bővítette elnökségét a Bács-Kiskun vármegyei TIT: Zsámboki Anna, dr. Rosta Szabolcs, dr. Nagy Zoltán és dr. Nagy Károly került be az elnökségbe. A részletekről Szabics István, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) igazgatója adott tájékoztatást.

Sebestyén Hajnalka

A napokban megtartott ülésen mutatkoztak be az új tagok

Forrás: Beküldött fotó

A vármegyei TIT – Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával szorosan együttműködve – üzemelteti a Tudomány és Művészetek Házát. Olyan ismert és elismert személyek segítik a jövőben a társaság terveinek megvalósítását – az eddigi elnökségi tagok mellett –, akik kimagasló szakmai tevékenységet folytatnak különböző területeken a városban évtizedek óta.

A elnökségbe került Zsámboki Anna oktatási-közművelődési szakember, a Kecskeméti Tankerületi Központ nyugalmazott igazgatója, dr. Rosta Szabolcs régész-muzeológus, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója, dr. Nagy Zoltán közgazdász, a Neumann János Egyetem elnök-vezérigazgatója, dr. Nagy Károly, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szülész-nőgyógyász főorvosa.

Az új tagokkal bővülnek az együttműködési lehetőségek, elmélyül, színesedik az ismeretterjesztő tevékenysége a több mint 180 éves, országos hálózattal rendelkező civil szervezetnek. A korábbi vezető tisztségviselők továbbra is vállalják és betöltik tisztségüket, változatlanul a vármegyei TIT elnöke dr. Kraszkó Károly, igazgatója Szabics István. 

Az elnökségi tagsága mellett Szappanos Benedek 2023 novembertől a TIT főhivatású szakmai igazgatóhelyettese.  

A testület már előzetesen döntött az elnökség taglétszámának bővítéséről és az érintett személyek felkéréséről, akik elfogadták a nemes célokat szolgáló társadalmi tisztséget. Az új elnökségi tagjelöltek meghívást kaptak a pár nappal ezelőtt megtartott ülésre, ahol bemutatkozásuk után javaslatokat, véleményeket fogalmaztak meg az egyesület szakmai céljai kapcsán. Mindezeket beépítve kezdi meg a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) idei tevékenységét.

A feladatok között szerepel a székház funkcióinak bővítése és működésének fejlesztése, melynek célja a közművelődési lehetőségek és tartalmak bővítése, új rendezvényi formák bevezetése.

A TIT tervezi a digitális technikákon alapuló tudományos ismeretterjesztés bevezetését és alkalmazását, rendszeresen megjelenő podcast indítását közérdeklődésnek számító témákban, új kapcsolat és tevékenységi formák kialakítását a kulturális örökségvédelem és a művészeti területeken, kihasználva a székház adta lehetőségeket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában