Téli Gazdaesték sorozat

2024.01.30. 17:05

Szakmai fórumokra várják a kiskunhalasi és környékbeli gazdákat

Huszonötödik alkalommal szervezi meg a városban a Téli Gazdaesték előadás-sorozatot a Halas és Környéke Gazdakör, január 29-től négy estén át várják az állattartókat, termelőket a gazdáknak szóló fórumokra a Csipkeházban.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Az elkövetkezendő hetekben számos szakmai előadás hangzik majd el többek között a támogatási rendszerről, a termesztés technológiáról, a vetőmagokról, műtrágyákról, a generációváltás témaköréről. Az elmúlt időszak nem könnyítette meg a gazdák mindennapjait, nehéz évek vannak mögöttünk – hangoztatta Farkas László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun vármegyei szervezetének alelnöke, aki elmondta, hogy nem könnyítette meg a gazdálkodók, a termelők helyzetét a koronavírus, az orosz-ukrán háború okozta infláció, az emelkedő energia- és beszerzési árak, az ukrán gabona és más termékek dömpingje körüli anomáliák, amelyek egyikére sem lehetett előre felkészülni.

– A jó ideje zajló klímaváltozás okozta hatásokról és a folyamatosan emelkedő adminisztratív terhekről nem is szólva, amelyek szintén nyomják a gazdatársadalom vállát – fűzte hozzá a szakmai vezető, aki arra biztatta a gazdákat, hogy minél többen vegyenek részt a hasonló szakmai fórumokon. 

– A NAK és a MAGOSZ továbbra is azon fog dolgozni, hogy élhető körülményt tudjon biztosítani a mezőgazdaságból és az állattenyésztésből élők számára, folyamatosan igyekszik az aktuális szakmai információkkal ellátni a termelőket – emelte ki Farkas László, aki elmondta, hogy az elkövetkezendő három hónapban számos gazdafórumot tartanak majd a vármegye különböző pontjain, így Kiskunhalason is. Arra biztatta a gazdatársakat, hogy szakmai kérdésekben, vagy ügyintézéssel kapcsolatban bátran keressék a falugazdászokat, minél többen vegyenek részt a hasonló szakmai fórumokon.

Farkas László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun vármegyei szervezetének alelnöke
Fotó: Pozsgai Ákos

A Téli Gazdaesték sorozat keretében február 5-én, és 19-én is várják a Csipkeházba a gazdákat, valamint március 19-én is fognak egy gazda fórumot tartani az aktuális kérdésekről, hangzott el a megnyitón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában