Baon podcast

2024.01.29. 12:16

Spanyol tévések forgattak a kecskeméti piacon – podcast

Spanyol forgatócsoport készített kisfilmet a kecskeméti piacról. Szerdáig még beválthatók a vásárlási utalványok. Február végén felidézik a piacon a disznótor hangulatát. A zsibi egész évben népszerű és nyitva tart. Többek között ezekről és további programokról szólt Kolek Andrea, kecskeméti piac igazgatója a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Kolek Andrea

Forrás: Rádió 1 Gong

Spanyolok forgattak

A napokban különleges esemény zajlott a kecskeméti Budai utcai nagypiacon. A Spanyolországban nagyon népszerű kulturális és turisztikai műsor, az Aquí la Tierra három fős stábja forgatott a piacon. Kolek Andrea elmondta: a magyar turisztikai ügynökség kereste meg őket azzal a kéréssel, hogy a spanyol tévéstáb szeretne forgatni Kecskeméten, ezen belül a kecskeméti piacon. A stáb olyan gasztronómiai és utazási sorozatokat forgat világszerte, ahol az építészeti, a természeti értékeket, illetve a hely gasztronómiai kulturális örökségeit egyaránt bemutatja. Magyarországon kizárólag Kecskeméten forgattak. Nem a fővárost választották helyszínként. Olyan várost kerestek, mely kevésbé ismert a világ számára, de a gasztronómiai értéke kimagasló. 

A stáb több üzletet és árust is felkeresett. Nagyon tetszettek nekik a helyi készítésű sütemények, a savanyúságos standok és a kézműves termékek. Több árussal beszélgettek. Tolmácsot hoztak magukkal, így a kommunikáció gördülékenyen ment. 

Vásárlási utalványok

Már csak néhány napig, január 31-ig fogadják el a piacon a karácsony előtt kibocsátott vásárlási utalványokat – hívta fel a figyelmet Kolek Andrea. Elmondta: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére a Kecskeméti Piac vásárlási utalványokat juttatott el a szociálisan rászoruló személyek, családok részére. A program sikeres volt, mintegy 20 millió forint értékű utalványt adtak ki. Ezek jó részét még az ünnepek idején levásárolták, de aki még nem tette, annak január 31-éig van erre lehetősége. Az utalvány-programhoz körülbelül 35 üzlet, illetve asztali árus csatlakozott. 

Új üzletek 

A piac számára jól indult a 2024-es esztendő. Tovább színesedett a paletta, a városban egyedülálló gasztronómiai kínálattal. Az új üzletekben egyedi kézműves különleges ételeket lehet vásárolni

Megidézik a disznótorok hangulatát

A piacon a vásárlást már évek óta rendszeresen kulturális, gasztronómiai és szórakoztató programok teszik teljessé. Február végén a régi disznóvágások hangulatát szeretnék megidézni. A disznóhús feldolgozása követhető nyomon, bárki láthatja, hogyan töltik helyben, frissen a kolbászt vagy sütik a tepertőt. Mindezt kóstolással kötik egybe. 

Bohém piac

Idén már harmadik éve lesz, hogy tavasztól őszig havonta megrendezik a Bohém piacot. Népszerű, jól bejáratott rendezvény. Egy nagyon jól összeszokott kézműves termelői csapat alakult ki, akiket szívesen keresnek fel a vásárlók. A kör azonban nyitott, további termelők is csatlakozhatnak. 

Forintos börze

A Budai utcai nagypiac mellett a többi piaci helyszínen is zajlik az élet. A széchenyivárosi kispiacon a forintos börze egyre több vásárlót vonz. Amint az időjárás engedi, a tavaszi időszaktól folytatódik, újra lesz börze, ahol bárki kínálhatja használt, de még jó állapotban lévő ruháit, könyveit, játékait, műszaki cuccait. 

Zsibi 

A Szent László körúti zsibpiac egész évben nagy látogatottságnak örvend, szombaton és vasárnap. Ugyanitt tavasztól tartanak kisállatvásárt, veterán autó és motor alkatrész börzét, sokak örömére.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában