Maszkajárás

2024.01.06. 07:00

Rajzpályázatot hirdetett a Bácskai Művelődési Központ

Ahogy én látom a maszkákat... címmel rajzpályázatot hirdetett az év első napjaiban a Bácskai Művelődési Központ.

Rab Rita

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az alkotásokat e témakörében várják, tetszőleges technikával elkészítve, A/4 méretben. A beérkezett pályamunkákból virtuális kiállítást rendeznek a Bácskai Művelődési Központ Facebook-oldalán, valamint egy válogatás megtekinthető lesz a Bácskai Művelődési Központban is február 9-10-én. 

Négy korosztályban nevezhetnek az indulók: óvodás, általános iskola alsó és felső tagozat, illetve a középiskolás korosztály. Minden korosztályból az első három helyezett díjazásban részesül. A művek beérkezési határideje: 2024. február 1. 20 óra lesz. A pályaműveket a Bácskai Kultúrpalotába várják postai úton vagy személyesen az információs pultba.

Kérik a rajzok hátulján a mű címét, a gyermek nevét, iskoláját és osztályát, valamint a szülő telefonszámát feltüntetni. Az eredményhirdetés napja február 10-e 12 óra és ezen a napon 10 órától kézműves játszóházba várják a gyermekeket ugyanezen a helyszínen. Segítségül ajánlják a szervezők dr. Sokcsevits Dénes írását a néphagyományról, ami elérhető a pályázati felhívásban, A maszkajárás szokása Baján címmel. A maszkajárás szokását Baja város támogatásával, a bajai Horvát Önkormányzat és más bácskai horvát szervezetek, együttesek támogatásával 2020. február 22-én sikerült feléleszteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában