Projekt

2024.01.05. 07:00

Negyvennyolcan költözhetnek a támogatott otthonokba Bács-Kiskunban

Múlt év végén lezárult a Sorsfordító közösség a támogatott lakhatással című projekt, melynek köszönhetően az idei évben 48 főnek nyílik lehetősége a projekt során kialakított házakba költözni.

Tapodi Kálmán

Önkormányzati szociális bérlakásokra pályázhatnak a fiatalok Halason

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A cél megvalósítására több mint 565 millió forint uniós támogatást nyert a Sorsfordító Szolgáltató Központ. Kiskőrösön a Seres utca 8. szám alatt tizenkettő, a Rákóczi utca 26/b alatt hét, a Madách utca 81. alatt pedig öt fogyatékos személy számára biztosítanak támogatott lakhatást. 

Baján, az Erdész utca 6. szám alatt tizenkettő pszichiátriai beteg részére biztosíthatnak lakhatást. Kiskunhalason, a Nefelejcs utca 5. alatt szintén 12 fogyatékos személy számára nyújthatnak fedelet. Baján a Sorsfordító Szolgáltató Központ tulajdonában lévő már meglévő 50 férőhelyes pszichiátriai betegek nappali ellátása bővülhet tizenkét fővel. 

Mint a projektzáró közleményben írták: a negyvennyolc fő kiköltözésre készülő lakó kiválasztása megkezdődött, és várhatóan idén tavasszal befejeződik az átköltözésük. A lakók speciális felkészítésen vesznek részt, amely során azon képességeiket fejlesztik, melyek alkalmassá teszik őket az önállóbb életre. A támogatott lakhatás szolgáltatás biztosítása érdekében, a projekt keretében 2 darab, 9 fős gépjárművet is beszereztek, melyből az egyik  alkalmas kerekesszékes személy szállítására is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában