Gyermekáldás

2024.01.05. 18:08

Natasa lett a kalocsai kórház első újszülöttje 2024-ben

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Szülészeti Osztályán január 2-án, 9 órakor született kislány, Natasa lett Kalocsa 2024. évi első újszülöttje.

Zsiga Ferenc

Natasa január 2-án, 9 órakor született mg

Fotó: Zsiga Ferenc

A családot ordasi otthonukban éppen akkor látogattuk meg, amikor január 5-én az anyukát, Anna Krisztinát és Natasát az édesapa, Didon Csaba hazaszállította a kórházból.

A kistestvérüket és édesanyjukat az ajtóban a 3,5 éves Kristóf és a 2 éves Bendegúz már izgatottan és kíváncsian várta, az immár háromgyermekes család tagjai meghatódva, nagy szeretettel ölelték meg egymást.

– Natasa problémamentes terhesség 36. hetében 3330 gramm testsúllyal, 34,5 centiméterrel, természetesen úton született, mind a kislány, mind az édesanya egészségesek. A párom három nappal a szülést megelőzően feküdt be az osztályra, ahol a korrekt szakmai ellátás mellett, mindent megtettek a jó komfortérzetéért – mondta el Didón Csaba.

Natasa és édesanyja, Anna Krisztina
Fotó: Zsiga Ferenc

Arra a kérdésünkre, hogy a kislány miért a Natasa nevet kapta, Didón Csaba örömmel és meghatódva mesélte: „Nosztalgiából, egy gyermekkori szép emléket felelevenítve, mert amikor a rendszerváltozás előtt Kalocsán még működött a szovjet repülőtér, a családom szoros kapcsolatot ápolt egy Vologya nevű szovjet repülőtiszttel és feleségével, akiknek volt egy velem egy idős lánya, Natasa, akinek a neve nagyon megtetszett akkoriban. Egyfajta gyermekkori fogadalmam volt, ha egyszer lányom születik, azt Natasának fogják hívni. Szerencsére a névválasztásban teljes volt az egyetértés a párommal és a két fiúnkkal, Kristóffal és Bendegúzzal is. Szebb és életre szólóbb újévi ajándék aligha érhetett volna bennünket, mint Natasa!” 

Január 1-jén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban Palakovics Károly 2 órakor született meg, így ő lett Bács-Kiskun első babája az új évben.

Mint arról már beszámoltunk, Kiskunmajsai baba lett a 2024-es esztendő első újszülöttje a kiskunhalasi kórházban. Dózsa Odett január 1-jén, hajnali 4 óra 8 perckor látta meg a napvilágot, 3080 grammal és 46 centiméterrel. 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában