Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

2024.01.02. 21:05

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház vezetői köszöntötték az új év elsőszülött babáját – galériával, videóval

Mint arról már beszámoltunk, Kiskunmajsai baba lett a 2024-es esztendő első újszülöttje a kiskunhalasi kórházban. Dózsa Odett január 1-jén, hajnali 4 óra 8 perckor látta meg a napvilágot, 3080 grammal és 46 centiméterrel. A 26 éves anyukát és babáját hétfő délelőtt köszöntötte dr. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója, dr. Ördög Csaba orvos-igazgató és a szülést vezető dr. Rénes Loránd, a szülészeti osztály helyettes osztályvezető főorvosa.

Pozsgai Ákos

Odett 3080 grammal és 46 centiméterrel látta meg a napvilágot

Fotó: Pozsgai Ákos

 A 26 éves édesanya, Dózsa Nikolett és kislánya jól vannak, otthon három és fél éves kisfia és az édesapa várja őket. 

A kiskunhalasi kórházban is sok évtizedes hagyomány, hogy az intézmény vezetői köszöntik az új év első babáját és anyukáját. Szepesvári Szabolcs főigazgató, Ördög Csaba orvos-igazgató és a dr. Rénes Loránd egy csokor virággal köszöntötte hétfő délelőtt az édesanyát, aki elmondta, hogy újév hajnalán három óra után nem sokkal érkeztek a kiskunhalasi kórházba, és egy órával később különösebb komplikáció nélkül megszületett Odett, aki 3080 grammal és 46 centiméterrel látta meg a napvilágot. 

– Nagyon köszönöm a halasi kórház szülészeti osztályán dolgozóknak azt a sok figyelmességet és törődést, amit kapott a pici babám és én, nagyon gyorsan történt minden, és profin kezelték a dolgokat – mesélte hírportálunknak az édesanya. 

A halasi kórházban az új évben hétfő délelőttig hat újszülött baba látta meg a napvilágot – mondta el hírportálunknak dr. Rénes Loránd, a szülészeti osztály helyettes vezető főorvosa. Elmondta azt is, hogy 2023-ban összesen 1298 csecsemő jött világra a kiskunhalasi kórházban, ez a szám nagyságrendileg hatvannal kevesebb születést jelent, mint az előző esztendőben, ami igazodik az országos statisztikai átlaghoz. 
– Összevetve az egyéb intézmények adataival, minimálisnak mondható ez a csökkenés a korábbi évhez képest – tette hozzá a főorvos. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában