Budapest–Belgrád-vasútvonal

2024.01.18. 13:31

Megkezdődik a Csalogány utcai vasúti aluljáró felújítása Halason

Megújul, biztonságosabbá válik a Csalogány utcai vasúti gyalogos és kerékpáros aluljáró Kiskunhalason, a Budapest–Belgrád-vasútvonalon. Az újjáépítés után szélesebb lesz, így a szembeforgalom esetén is biztonságosan lehet majd közlekedni – közölte Kuris István László alpolgármester.

Pozsgai Ákos

Felújítják az aluljárót

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kiskunhalast is érintő vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódóan a tervek szerint január 30-án megkezdődik a Csalogány utcai gyalogos, kerékpáros vasúti aluljáró újjáépítése. A vasútépítést végző kivitelezőtől kapott tájékoztatás alapján Kuris István László elmondta, hogy első körben megtörténik a helyszín előkészítése a bontáshoz, az érintett területen futó közművek rendezése. Ezt követően a régi, aluljáróként használt betonépítményt szétbontják és az új, előre gyártott betonelemet a helyszínre szállítják és beemelik a helyére.

Mivel a jelenleginél több mint másfél méterrel szélesebb lesz az új aluljáró, így az építkezés során komoly földfelszíni munkálatokat kell végezni. Az új aluljáró építményének beemelését követően az utolsó időszakban a közvilágítást építik ki és kötik majd rá a hálózatra. Mindeközben a vasútfejlesztéssel kapcsolatos egyéb feladatokat is elvégeznek az adott szelvénynél, így a felújítás ideje alatt a Csalogány utca végén a gyalogos és kerékpáros közlekedés szünetelni fog, kerülni a Munkács utca és az Átlós úti vasúti átjárók felé lehet majd.

A vasút alá épített új gyalogos és kerékpáros átjárónál várhatóan 2024 július elejétől nyitják majd meg a forgalmat. Az új aluljáró szélesebb lesz, így nagyobb biztonsággal lesz használható szembeforgalom esetén is – tette hozzá az alpolgármester.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában