Verseny

2024.01.15. 17:44

Matematikából jeleskedtek a bajai gimnazisták

A múlt héten három kiváló matematika-eredmény született, tájékoztatta a baon.hu-t a Bélás Sajtóiroda.

Márton Anna

Bajai III. Béla Gimnázium

Fotó: Beküldött fotó

Az Arany Dániel Matematikaversenyen Csóka Bíborka 10. B osztályos tanuló bejutott az Arany Dániel Matematikaverseny második fordulójába. Felkészítő tanára: Braun Adrienn. Ezen a versenyen a 9. és 10. évfolyamos tanulók indulhatnak. Ebben a korosztályban az Arany Dániel Matematikaverseny színvonala megfelel az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) szintjének.

A Varga Tamás Matematikaverseny megyei fordulójába az intézményből négy tanuló jutott be: Hársch Adrián (7.B), Lajdi Horka (7.A), Kalmár Emma (7.B), felkészítő tanáruk: Steingártné Molnár Mária, és Szigeti Bálint (7.A), felkészítő tanárai: Sasfalvi Ildikó és Steingártné Molnár Mária.  

A verseny szervezője a Matematikában Tehetséges Gyermekekért (Mategye) Alapítvány, amelynek célkitűzése a matematikai tehetség felismerése és a középiskolai tanulmányi versenyekre való hatékony felkészítés. A versenyen csak a magyarországi iskolák 7. és 8. osztályos tanulói vehetnek részt.

A megyei matematika verseny döntőjébe jutott tanulók: Hársch Adrián 7.B, Horváth Márk 9.B, Tóth Csongor 9.B, Wolf András 9.B osztályos tanulók, felkészítő tanáruk: Steingártné Molnár Mária; Szigeti Bálint 7.A osztályos tanuló, felkészítő tanárai: Sasfalvi Ildikó és Steingártné Molnár Mária; Szabó-Dékány Benett 8.B osztályos tanuló, felkészítő tanára: Sasfalvi Ildikó; Csorba Barnabás 9.A osztályos tanuló, felkészítő tanára: Lakner Attila; Béla Miklós 10.B osztályos tanuló, felkészítő tanára Braun Adrienn; Gyenis Márkó 11.D osztályos tanuló, felkészítő tanára: Gottlieb Gábor.

 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában