Széchenyi István Közösségi Ház

2024.01.04. 19:14

Hordozás a mindennapokban: klub segíti a szülőket és babájukat Kecskeméten

A Széchenyi István Közösségi Házban januártól egy új programmal várják a kismamákat, anyukákat, apukákat és mindenkit, aki el szeretne mélyülni a hordozás rejtelmeiben. Román Emese hordozási tanácsadó jóvoltából elindulhat egy új Hordozós Klub, melyen az érdeklődők a hordozás számos jótékony hatásának megismerése mellett, segítséget kaphatnak a megfelelő hordozó kiválasztásában és alkalmazásában is.

Lizik-Varga Katalin

Román Emese

Fotó: Kapott fotó

Az első összejövetelt 2024. január 15-én, 10 órakor tartják, melynek témája: Hordozás a mindennapokban. Román Emese a saját tapasztalataiból merít majd és elmondja, hogy hogyan segíthet a hordozás az altatásban, a bevásárlásban vagy akár séta közben. 

A célom, hogy minél több anyuka ismerhesse meg a hordozás örömét, és hogy minél többen hiteles információhoz jussanak a hordozásról – hangsúlyozta Emese. Mint mondta, fontosnak tartja, hogy a kisbabás családok ebben a témában is segítséget kapjanak az első napoktól kezdve. Mivel szerinte manapság igen magányos lehet az első időszak egy kisbaba mellett, ezért elengedhetetlennek tartja a közösséghez való tartozás érzésének a megélését is. 

Másrészt úgy véli jó, ha megismerik a hordozás adta előnyöket, mint például azt, hogy a kisbaba mellett is lehet az anyának két szabad keze, miközben a baba biztonság és kötődés iránti igényét kielégíti. Sokan szeretnének hordozni, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá, segítségre van szükségük. Emese éppen nekik szeretne segíteni. Fontos, hogy a program teljesen ingyenes. 

Amikor megszületett a kislányom szuper lett volna egy ilyen klub, de nem volt a városban – magyarázta Emese, aki gyermekét pár hetes korától hordozta.  Nagyon szerettük az így eltöltött időt, azonban emlékszem jól jött volna a megerősítés, hogy jól csinálom-e, hogy megfelelően helyezkedik-e el a kislányom az eszközben – hangsúlyozta Emese. 

Hozzátette: akkor döntöttem el, hogy ha lehetőségem lesz rá elindítok egy klubot. Emese 2023-ban elvégezte a Hordozási tanácsadás képzést és most, hogy a lánya már picit nagyobb lett, 2024-ben elindítja a Hordozós Klubot Kecskeméten, melynek a Széchenyi István Közösségi Ház ad majd otthont. 

Az alkalmakon minden irányban rugalmas-, karikás-, hosszú szövött kendőket, mei tai-okat és csatos hordozókat próbálhatnak ki az anyukák. Azok is segítséget kaphatnak, akik már rendelkeznek valamilyen hordozóeszközzel, de nem tudják használni. 

Ha valaki például megrendelt egy kendőt, és az internetről tanulta meg annak használatát, el tud jönni, hogy megnézzük a kötést szakértő segítségével – mondta Emese. 

Hangsúlyozta, hogy azoknak is szívesen segít a tanácsaival, akiknek a babája nem szereti a hordozást. Ugyanis szerinte a hordozás az egyik legjobb dolog, ami történhet a babával. 

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Román Emese
06304498870
[email protected] 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában