Kecskeméti Városrendészet

2024.01.03. 07:00

Ezek a legfontosabb tudnivalók az idei kecskeméti parkolóbérletekről – galériával frissítve

A 2024. évre szóló parkoló bérletekről, a nyugdíjasok bérletéről és parkolási díjakról a következő tájékoztatást adta ki a Kecskeméti Városrendészet.

Sebestyén Hajnalka

2024. január 1. napjától a bérletek árai, a költségtérítési és a parkolási díjak nem emelkedtek

Fotó: Bús Csaba / illusztráció

Bérletek érvényessége:

Az úgynevezett havi bérletek 2024. január 5. napjáig, az úgynevezett féléves és éves bérletek – az éves nyugdíjas bérletek kivételével –  január 15-ig érvényesek, a 6 hónapra, valamint 6 hónapot meghaladó, de 12 hónapot el nem érő időtartamra szóló nyugdíjas bérletek január 15-ig és a 2022 decemberében, vagy 2023 januárjában januártól december 31-ig terjedő időtartamra vásárolt nyugdíjas bérletek január 31-ig érvényesek. 

Amennyiben valaki bizonytalan bérlete érvényessége vonatkozásában, a kellemetlenségek elkerülése érdekében arra kérnek mindenkit, keresse fel honlapot (https://eberlet.mininform.hu/kecskemet/site/login), jelentkezzen be és ellenőrizze bérlete érvényességét, vagy érdeklődjön mihamarabb a Kecskeméti Városrendészet ügyfélszolgálatán (+36 20/621-5599). 

Nyugdíjas bérletek 

Változott az együttfolyósítási nyugdíj összege, így január 1-jével a 65 év feletti, vezetői engedéllyel rendelkező, kecskeméti lakosok tulajdonában lévő személygépkocsira kiváltható, úgynevezett nyugdíjas bérlet vásárlására az jogosult, akinek 2024. évre szóló nyugdíjának összege nem haladhatja meg a 265 086 forintot.

A nyugdíjas bérlet megvásárlásához a városrendészet ügyfélszolgálatán be kell mutatni: a személygépkocsi forgalmi engedélyét,  a gépjármű tulajdonosának személyi igazolványát,  a gépjármű tulajdonosának lakcímkártyáját, az érvényes Kecskemét Kártyáját, amennyiben rendelkezik vele, a gépjármű tulajdonosának érvényes vezetői engedélyét, a folyósító hatóság eredeti határozatát, vagy tájékoztatását a megállapított nyugdíj összegéről és a nyugellátási utalvány szelvényét vagy bankszámlakivonatot, mely tartalmazza az utalt nyugdíj összegét. 

Nyugdíjas bérletek vásárlásának feltételeiről szóló bővebb tájékoztatás a linken érhető el.

Parkoló bérletek ára, parkolási díjak 

2024. január 1. napjától a bérletek árai, a költségtérítési és a parkolási díjak nem emelkedtek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában