Hunyadivárosi Közösségi Ház

2024.01.26. 14:01

Az életmódban rejlik a hosszú élet titka? – a Kék Zónákról beszélgettek Kecskeméten

Vajon a hosszú élet titka az életmódunkban rejlik? Ezt a kérdést vitatták meg a Hunyadivárosi Közösségi Házban szervezett főzőkörön, ahol többek között a Kék Zónákról és az életmódban rejlő gyógyító lehetőségekről is beszéltek.

Lizik-Varga Katalin

Az alkalmon Dr. Ősz-Farkas Ernő, teológiai tanár, gyógyszerész tartott interaktív előadást a Kék Zónákról

Fotó: Lesku Katalin

A Hunyadivárosban idén tovább folytatják a főzőkört, melyen profi szakács segítségével egészséges ételek elkészítését tanulhatják meg a résztvevők. A Kecskeméti Hetednapi Adventista Gyülekezet és az Akikért a déli harang szól a Hunyadivárosban Egyesület támogatásának köszönhetően a nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben is folytatják a főzőkört. Az alkalmakon rendszerint egészséges és finom ételek elkészítését sajátíthatják el az érdeklődők. 

A januári alkalom különleges volt, ugyanis vendéget is hívtak a szervezők. Az alkalmon Dr. Ősz-Farkas Ernő, teológiai tanár, gyógyszerész tartott interaktív előadást a Kék Zónákról. Természetesen látványkonyhával, vegetáriánus és vegán ételkóstolóval is készültek.

Dr. Ősz-Farkas Ernő előadása a Kék Zónákról és az életmódban rejlő gyógyító lehetőségekről szólt. A résztvevők megismerhették a világnak azt az öt különleges régióját, ahol kifejezetten magas az idős, akár 100 évet is megélő, és ezzel együtt jó egészségnek örvendő emberek aránya.

Az előadásból megtudhatták, hogy az öt régióból 4 helyezkedik el szigeten vagy félszigeten. Az ötödik pedig egy népcsoport, akik a világ egyik legzsúfoltabb kereskedelmi-ipari zónájában alkotnak egy „szigetet”. Ők a Los Angeles mellett élő adventisták. 

Mint kiderült, az ő életmódjuk kevésbé kötődik egy földrajzi helyhez, ezért következtetésként levonható, hogy bárhol lehet kék zónát alkotni, csupán az egészséges életmódra való váltást kell komolyan venni. Dr. Ősz-Farkas Ernő a kutatások eredményeiről is beszámolt, valamint az öt zóna magyarok között alkalmazható tanulságairól is beszélt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában