Oktatás

2024.01.23. 19:28

A felvételi feszültségét játékos feladatokkal oldották a kecskeméti kollégiumban – galériával

Az Arany János Tehetséggondozó Program sok előnnyel jár a fiatalok számára. A felvételijét játékos feladatokkal színesítették a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium. a részletekről az intézmény adott számot.

Sebestyén Hajnalka

Színes programok várták a kollégistákat

Fotó: Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium

Az Arany János Tehetséggondozó Programot Bács-Kiskun vármegyében egyedül a kecskeméti Katona József Gimnázium és a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium működteti közösen. A 2000-ben indult programot azért hívták életre, hogy a tehetséges, ám hátrányos helyzetű 8. osztályos tanulóknak lehetőséget teremtsen egy erős, jó hírnevű gimnáziumba kerülni, majd onnan felsőoktatási intézménybe sikeresen bejutni. Ma Magyarországon ez az egyetlen gimnáziumi program, amely szociális támogatásban és a szakmatanulókhoz hasonlóan tanulmányi ösztöndíjban részesíti a diákokat.

A programba jelentkezőknek külön felvételi eljárásban kell részt venniük, az országos középiskolai írásbeli tesztek megírásán túl, ám azzal összhangban. Számukra az országos középiskolai felvételit megelőző napon bonyolították le a két részből álló megmérettetést. A napokban megtartott eseményen a jelentkezők először elbeszélgetésen vettek részt, amelynek kérdései főként az önéletrajzi elemekre és az osztályfőnöki ajánlásokra épültek, majd a képességeket vizsgáló online és papíralapú feladatlapok kitöltése következett. A tesztek megírása után a házigazda Táncsics Kollégium feszültségoldó programként játékos vetélkedőre invitálta a lelkes ifjúságot. A Katona Gimnáziumban idén 22 tanuló vett részt a próbatételen, akik összesen 15 különböző településről érkeztek. A programban felmenő rendszerben jelenleg több mint 80 diák tanul, remélhetőleg szeptembertől 100 fő lesz a támogatott tanulók száma.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában