Csodálatos látvány

2023.12.17. 18:41

Több mint száz angyal díszíti a bácsszőlősi iskolakápolna karácsonyfáját – galériával

Advent harmadik vasárnapján zenés délutánt és karácsonyfa díszítést tartottak a Bácsszőlős és Csikéria közötti iskolakápolnánál.

Juhász Jenő

Angyalkákkal díszített karácsonyfa az iskolakápolnában

Fotó: Juhász Jenő

Az ingatlan tulajdonosa, Takács László és családja, valamint a szervezők december minden hétvégéjén összejövetelt szerveztek a nosztalgiázásra és az ünnepi hangulatra vágyóknak.

Mindegyik találkozás Danis Ildikó és Rozsnyik Istvánné adventi gondolataival kezdődött, majd ezt követően zenés bemutatókkal idéztek fel a karácsonyi történeteket. Közreműködtek: Mikó Norbert 6. osztályos tanuló harmonikával, Vadai Henrietta citerával, gitárral és énekkel, valamint Bakos Bence gitárral és énekkel.

Az adventi gyertyákat a kápolnában és az épület előtti haranglábnál olyan személyek gyújtották meg, akik valamilyen formában kapcsolódtak a tanyasi élethez és az egykori iskolakápolnához. A hit gyertyájához Rapcsák Sándorné, a reményéhez Sziráczki Etelka, az öröméhez pedig Makkai Lászlóné adott lángot.

Az első közös karácsonyfa díszítésre az iskolakápolnában öt évvel ezelőtt került sor. Majd ezt követően – az épület belső felújítása után – született meg az a gondolat, hogy zömében fehér színt tartalmazó kézműves angyalkák ékeskedjenek a kápolnai karácsonyfán. Éppen ezért felhívással fordultak a helybéliekhez és a távolabb élőkhöz egyaránt. Az ötlet meghozta gyümölcsét, hiszen 2021-ben már 82 angyalkával tudták díszíteni a karácsonyfát, s ez a szám 2022-ben tovább növekedett.

György Renáta szervező elmondta, hogy nagy örömükre ebben az esztendőben mintegy 60 darabbal gyarapodott az állomány. A többszöri felhívásnak köszönhetően az ország számos pontjáról, sőt még a határon túlról is érkeztek kézműves angyalkák.

Advent harmadik hétvégéjén a felnőttek mellett egy tucatnyi gyermek is ellátogatott a Jézus Szíve iskolakápolnához, hogy közösen díszítsék fel a 2023-es esztendő karácsonyfáját.

Az összejövetelek végén vendéglátással (meleg tea, forralt bor és sütemény) kedveskedtek a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában