Bács-Kiskun

2023.12.31. 07:49

Szilveszterkor és újévkor változik a vonatok és buszok közlekedési rendje

Szilveszterkor és újévkor változik a menetrend, összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Baon.hu

Fotó: Kallus György / vg.hu / illusztráció

Szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV-VOLÁN-csoport arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról. A MÁV-START, a Volánbusz és a HÉV járatai év végén, újévkor megváltozott közlekedési rend szerint járnak. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, december 22-től január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat – írja a mavcsoport.hu.

A vonatközlekedésben év végén, újévkor a következő változások lesznek:

  • december 31-én az ünnepnapi,
  • január elsején a vasárnapi,
  • január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

    A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: 

December 31-én, szilveszterkor munkaszüneti napi, január 1-jén, újévkor a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak a járatok.

Január 2. és 5. között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak. 

Egyes településeken a helyi járatok az általános rendtől eltérően közlekedhetnek. A helyi járatok ünnepi közlekedési rendje itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában