Segítségnyújtás

2023.12.11. 19:55

Jótékonysági karácsonyi vásárt tartottak a kecskeméti reformátusok – galériával

A hétvégén tartottak jótékonysági karácsonyi vásárt a kecskeméti reformátusok. A bevételt helyi rászoruló családok támogatására fordítják.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Pappmédia Fotó & Videó - Papp Attila Gyula

Több mint 20 kiállító asztallal várták a jótékonykodni vágyó vásárlókat a hétvégén a Kecskeméti Református Gyülekezeti Központban. A hideg idő ellenére melegség és megfoghatatlan hangulat járta át az ide betérők és a portékájukat árusító emberek szívét egyaránt. Ugyanis ide mindenki azért jött, hogy segítsen. Valaki a munkájával, a termékével, mások pedig a vásárlásukkal segítették ezt a jótékonysági akciót.  

A vásárlók itt igazi, kézműves ajándékokat szerezhettek be, csodás házi süteményeket, kézzel készített tésztákat, mézet vihettek haza. Itt mindenki megtalálhatta a tökéletes ajándékot a szeretteinek, és ami a legjobb, hogy helyi termelőktől és készítőktől vásárolhatott. 

Fontos, hogy a jótékonyság mellett ez a rendezvény találkozási lehetőséget is biztosított a kecskeméti reformátusoknak – mondta Simonné Bakó Mária, a Kecskeméti Református Egyházközség főgondnoka, az esemény főszervezője. A városrészek gyülekezetei itt találkozhattak, kezet foghattak és beszélgethettek – tette hozzá. Mint mondta, gyülekezetük dicsőítőcsoportjai a vásár ideje alatt zenéjükkel szolgáltak, így lélekmelengető dicsőítő dallamokat is hallhattak a részvevők. Sőt, a zene az utcán sétáló embereket is megszólította, amit szintén fontosnak tartanak. 

A főgondnok asszony hangsúlyozta, hogy a vásár fő mozgatórugója a szeretet volt, hiszen mindenki szeretettel készítette elő a portékákat. Volt, aki palacsintát sütött, vagy éppen kolbászt kínált, mások kézműves alkotásokkal járultak hozzá a jótékonysági akcióhoz – tette hozzá. A gyülekezetek csoportjai, köztük például a Kecskeméti Református Nőszövetség, az intézmények dolgozói, a tanuló diákok, óvodások és szüleik – mind-mind csatlakoztak ehhez a jó célhoz. 

A vásáron képzőművészeti alkotásokat is megcsodálhattak a részvevők, sőt meg is vásárolhatták azokat. 

A gyülekezetben élő tehetségek munkáit mutathattuk be – fejtette ki a főgondnok. Mint mondta 3 kecskeméti természetfotós alkotását tudták megcsodálni a jelenlévők. Hangsúlyozta, hogy olyan sikere volt a tárlatnak, hogy szinte az összes fotó elkelt. 

Fontos kérdés, hogy hova kerülnek az adományok. A főszervező elmondta, hogy nagyon nagy gondot fordítanak arra, hogy felkutassák a valóban rászoruló családokat. Hangsúlyozta: nagyon fontosnak tartom, hogy az adományok mindig olyan helyre kerüljenek, ahol igazán szükség van rájuk. 

A karácsonyi vásár bevételét a Kecskeméti Református Egyházközség intézményeiben tanuló rászoruló diákok kapják majd. Az itt befolyt összegből a hitoktatók által javasolt, valóban szükséget szenvedő fiatalok kapják meg a 10-20 ezer forintos vásárlási utalványokat. Idén több mint 50 gyermeket tudnak megajándékozni. 

A Kecskeméti Református Egyházközség ezen kívül más jótékonysági akciókat is szervez az ünnepi időszakban. Például tisztálkodási szerekkel teli zsákokat oszt ki a szintén rászoruló tanulóknak. Idén 72 ilyen csomaggal kedveskednek. Ebben a gyűjtésben az a szép, hogy névre szólóan azt kapja a gyermek, amire tényleg szükség van – mondta a főgondnok. Hozzátette, hogy ebben a gyűjtésben oroszlánrészt vállaltak például a Kecskeméti Kékkereszt csoport és a nőszövetség tagjai.  

A gyülekezet iskoláiban ajándékokkal megpakolt cipősdobozokat is gyűjtenek, melyeknek szintén tudják a helyét. Az iskolások által összeállított cipősdobozok egy részét Kárpátaljára viszik, a másik részét pedig Délvidékre, Bácsfeketehegyre, az ovisok pedig a helyi szükséget szenvedő ovisokat ajándékozzák meg. 

A főgondnok asszony hozzátette, hogy gyülekezeteik nem csupán az ünnepi időszakban gondolnak a rászorulókra, igyekeznek minden időben segíteni a szükséget szenvedőket, hiszen szívükön viselik a sorsukat és ha tudnak, akkor segítenek. Karácsony táján pedig minden évben kiemelt gyűjtéseket szerveznek, melyek segítségével évente több száz csomaggal tudják támogatni a nélkülözőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában