Értékelés

2023.12.21. 18:45

Évzáró ünnepet tartottak a Bajai Szent Rókus Kórházban, elismeréseket is átadtak – galériával

Az intézeti karácsonyi ünnepséget szerdán tartották. A jeles eseményen részt vett Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke, Hajdú Miklós alpolgármester, valamint dr. Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője, Horváth Róbert rendőr alezredes, a Bajai Rendőrkapitányság vezetője, dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, az Eötvös József Főiskola rektora és dr. Bíró Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar dékánja.

Márton Anna

Dr. Tóth Gábor főigazgató köszöntötte a jelenlévőket és értékelte az idei évet

Fotó: Márton Anna

Dr. Tóth Gábor főigazgató átadta Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője üzenetét, aki betegség miatt nem tudott részt venni az eseményen, de mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepet kívánt.

A főigazgató az évértékelőjében hangsúlyozta: a 2023-as év egy olyan év volt, amikor többet dolgoztak, mint 2019-ben. Nehéz év volt.

– Indultunk azzal, hogy megyei jogú városi kórház lettünk. Ez azt jelentette, hogy másik ligába kerültünk. A megmaradásunk biztos, és ezért is nagyon örülök ennek a címnek, mert ez a kórház megérdemli ezt a minősítést – fogalmazott a főigazgató.

A fekvőbeteg-ellátásban 2023-ban 14 280 beteget láttak el, járóbeteg-ellátásban több mint 455 ezer főt. A műtéti beavatkozások száma 3870 volt. Dr. Tóth Gábor főigazgató mindenkinek köszönetet mondott az eredményekért, és a fejlesztésekről is beszámolt. Az idei ében lezárult a járóbeteg pályázat, a gasztroenteorológiai osztály 300 millió forint értékben megújult. A betegek körülményei sokkal jobbak, az eszközök is megújultak. Lezajlott a Richter Egészségváros, aminek köszönhetően 13 millió forintot kapott az intézmény, valamint a kalocsa-kecskeméti érsekség a gyermekosztálynak egy kiváló inkubátort adományozott. A főigazgató továbbá kiemelte az együttműködési megállapodást, mely a napokban jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával.

Kitüntetést is kapott több dolgozó. A kórház pszichiátria osztálya megkapta a családbarát osztály címet. Állami kitüntetést vehetett át dr. Hal Viktor, városi kitüntetés kapott dr. Szarka Ildikó.

Meghitt ünnepi műsort mutatott be a Liszt AMI, majd a hagyományok szerint a főigazgató emléklapot adott át a kórházért és a kórházban végzett áldozatos, kitartó és magas színvonalú munkáért. Bejelentette a személyi változásokat, az előléptetéseket: dr. Szegény Krisztina december 15-től főorvos, dr. Keresztes Tamás december 15-től pedig adjunktus.

Elismerést kapott: dr. Károly Éva PhD, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály előző vezetője, dr. Küttel Péter, a szülészet-nőgyógyászat főorvosa, dr. Weiner József belgyógyász főorvos, dr. Makk László tüdőgyógyász, dr. Ivók Csaba – posztumusz, felesége vette át, Lehoczki Jánosa a kórházihigiéné munkatársa, Gulyás Miklós gépkocsivezető és Kecskés István villanyszerelő.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában