Lechner kávéház

2023.12.18. 20:45

Bemutatták a felújított kecskeméti városházáról írt könyvet – galériával

Hétfőn mutatták be hivatalosan a kecskeméti városházáról szóló könyvet az épület kávéházában.

Orosz Fanni Flóra

A képen: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A 104 oldalas, Városháza Kecskeméten – az alföldi magyarságnak egyik diadalemléke címmel megjelent könyv kiadását Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta, Kozák Polett és Vandlik János szerkesztették. A lapokat ifj. Gyergyádesz László írásai és Gyenes Kata fotói töltötték meg. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester még 2016 első negyedévében jelentette be a városháza felújítását, amelyet idén júniusban ünnepélyesen átadtak. Az épület amellett, hogy megújult, új funkciókkal is bővült. A felújítás különlegessége, hogy igyekeztek minden részletet eredeti állapotában megőrizni, és inkább kijavították az esetleges hiányosságokat, hibákat. A polgármester például korábban azt is elárulta, hogy a díszterem fali freskóiban semmiképp sem szerettek volna kárt tenni, és egy egészen szokatlan, és régimódi technikát alkalmaztak a szakemberek: nedves kenyérrel tisztították meg a felületet.  

– Fontos, hogy ezt az értéket megőrizzük, hiszen mi itt, ebben a városban, ezzel az emblematikus épülettel egy komoly örökséget és értéket őrzünk, ápolunk, fejlesztünk, védünk – fogalmazott a polgármester, aki szerint a város lakói is örülnek a látványos felújításnak.

Szemereyné Pataki Klaudia azt is kiemelte, hogy fontos a digitális fejlődés, viszont a kézzel fogható papírt, és az új könyv illatát nem pótolhatja egy képernyő. Az impozáns könyv már elérhető a Lechner kávéházban, a Korda Könyvesboltban, a KIK-FOR Kft.-nél és a Tourinformnál is, illetve hamarosan kiadják majd az angol nyelvű példányokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában