Győztes

2023.12.20. 13:25

Bajai diák lett idén a szövegszerkesztő bajnok

Az idén újból Budapesten rendezték meg a Dr. Kalotay Kálmán Országos Bajnoki Gyorsíró-, Gépíró- és Szövegszerkesztő versenyt november 11-én. Ekkor ismét összegyűltek az ország ügyvitelesei, illetve ügyviteli tárgyakkal szívesen foglalkozó diákjai, örök fiataljai, hogy összemérjék tudásukat: gyorsírásból, gépírásból, szövegszerkesztésből, jegyzőkönyvvezetésből.

Rab Rita

Halász Izabella

Forrás: Beküldött fotó

A Bajai SZC Türr István Technikumból Halász Izabella, 5/13. évfolyamos, irodai titkár szakos tanuló indult immár negyedik alkalommal szövegszerkesztésből, a bajnokságon pedig másodszorra. A tavalyi izgalmakhoz hasonlóan az idén is akadt egy váratlan helyzet. Izabella tanára, Sponga Tünde, olyan gépet javasolt tanítványának, amit már előtte bekapcsoltak, remélve, hogy így hamarabb tud majd belépni, gyakorolni, fejlécet előkészíteni a versenyző. Sajnos nem így lett, az a gép töltött be a legkésőbb.

Izabellát azonban ez sem vetette vissza, az adatokat gyorsan begépelve nyugodtan vágott neki a bajnokságnak. Eredményét hasonló lelkesedéssel várták, mely igen nagy örömet hozott a versenyzőnek és felkészítőnek egyaránt: Halász Izabella lett Magyarország 2023. évi ifjúsági szövegszerkesztő bajnoka. Eredményét a szövetség kupával és oklevéllel jutalmazta – tájékoztatta hírportálunkat Bor Katalin igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában