Kecskemét

2023.12.17. 11:20

A finom szaloncukorra többet áldoznak a vásárlók – galériával

Még nem késő beszerezni a szaloncukrokat karácsonyig. Sokan már megvásárolták, de közülük többen már meg is ették a finomságokat. Kecskeméten, a Ceglédi úti Csokiboltban ezekben a napokban is egymást érik a vásárlók, hogy a bevásárlólista egyik tételeként beszerezzék az igazán finom szaloncukrokat.

Sebestyén Hajnalka

Szűcs Vanda

Fotó: Bús Csaba

A kecskemétiek körében méltán népszerű a Csokibolt, ahol a több generációs családi vállalkozás több mint húsz éve kínálja egész évben a csokis finomságokat, így karácsony előtt a szaloncukrokat, és más ünnepi desszerteket. Kellő rálátással vannak a magyar, ezen belül is a kecskeméti fogyasztói szokásokra. A tapasztalatokról Szűcs Vandával, a család boltban dolgozó legfiatalabb tagjával beszélgettünk. 

– Már gyermekként is szívesen itt voltam a boltban, mondhatni belenőttem a szakmába. Ráadásul édesszájú vagyok, így szívesen kóstolom is az általunk kínált szaloncukrokat, drazsékat, csokis különlegességeket – mesélte a beszélgetés elején Vanda.

– Nagyon nagy a törzsvásárlói körünk, sok a visszatérő vásárlónk, ugyanakkor mindig találkozunk új arcokkal is. 

Fontos számunkra a jó minőség, melyet a vevőink is értékelnek. Tudják, hogy a tömegtermékektől valamivel magasabb az áraink, de az általunk forgalmazott szaloncukrok valóban nagyon finomak, mind a csokirétegük, mind a töltetük. Tapasztalataink szerint a kecskeméti vásárlók költenek az ünnepi édességekre, a legtöbben ragaszkodnak a jobb minőséghez, a magasabb ár ellenére is – tette hozzá.

Az árak mintegy 10 százalékot emelkedtek az elmúlt évhez képest. 

Jelenleg 2600 és 11400 forint között mozog a szaloncukor kilónkénti lédig ára a Csokiboltban. 

Sokan kedvelik amiatt is az üzletet, hogy minden ízből annyi darabot vásárolnak, amennyit szeretnének. 

– A kereslet nem csökkent az elmúlt évekhez képest a családok részéről, áldoznak a jó minőségű szaloncukorra. Talán annyi vehető észre, hogy picit kevesebb mennyiséget vesznek. Jellemzően egy-egy család egy kiló körüli mennyiséget vásárol. Gyakran előfordul, hogy időben megveszik, majd az ünnepek előtt még egyszer, vagy akár kétszer is visszatérnek utánpótlásért. Ez jó visszajelzés számunkra, mutatva, hogy finom a kínálatunk – mondta mosolyogva Vanda, majd rátért a kedvenc ízekre.

– Az örök sláger a zselés, a klasszikus íz. Emellett sokan keresik a tavalyi Év szaloncukor díj nyertesét, a muskotályos körtés szaloncukrot és az idén oly trendi Diótörő márkát megidéző szaloncukrot. A kisgyermekes családok előszeretettel viszik a gumicukros, illetve a tejkaramellás szaloncukrokat. A kísérletező felnőttek pedig mindenképpen tesznek a kosarukba pálinkás szaloncukrot – részletezte Vanda, majd egy-két információt is megosztott a családi vállalkozásukról.

Az üzletben óriási, esztétikus és nagyon csábító a kínálat. A szaloncukrok javát üzleti partnereik által ajánlják, de van saját gyártású termékük is. A tejkaramellás termékeket maguk készítik, és többféle drazsét is gyártanak, mely egész évben kelendő a vásárlók körében. Törekszenek arra, hogy a kínálat minél szélesebb legyen, mert a vásárlók értékelik a bőséget, mely garantáltan finom ízeket is takar. Ezek között az igényeket követve vannak cukormentes és tejmentes termékek egyaránt.

A csokiboltban a szaloncukrok mellett vonzó a csokidesszertek kínálata is. 

– A magánvásárlók mellett céges partnereink, illetve az ajándékba vásárlók száma is meghatározó. A szaloncukrok mellett keresettek az ízletes és különleges bonbonjaink, édességekkel teli ajándékcsomagjaink is, melyek ezekben a napokban nagyon kelendőek. E téren nem érezhető csökkenés, továbbra is sokan áldoznak egy szép és ízletes ajándékra – mondta végül Vanda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában