Tisztújítás

2023.11.15. 17:00

Új vezetőket választottak a polgárőrség élére Kiskunfélegyházán

Tisztújítást tartottak a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesületnél az elmúlt hétvégén. A civil szervezet élére a korábbi vezető, Marczényi Csaba augusztusi halála okán kellett új vezetőséget választani. Az egyesület új elnöke Balla László, Félegyháza alpolgármestere lett, akivel az új, önkéntes munkájával kapcsolatos terveiről beszélgettünk.

Vajda Piroska

Balla László optimistán tekint az új kihívás elé

Fotó: Vajda Piroska

Balla László, még az előző elnök, Marczényi Csaba felkérésére csatlakozott a polgárőrséghez bő egy évvel ezelőtt. A korábbi elnök ugyanis megfelelő utódját látta az alpolgármesterben, ezért kérte, hogy munkájával támogassa az egyesületet. Balla László tavaly tavasszal még Marczényi Csaba szárnyai alatt kezdte elsajátítani a polgárőrséggel kapcsolatos fontosabb tudnivalókat. Nem sok idejük maradt a közös munkára, hiszen az elnök tavaly augusztusban meghalt. A tagság azonban a halálát követően is úgy látta, hogy Balla László alkalmas lesz az elnöki feladatokra. Erről szombaton szavazatukkal is biztosították. 

– Az elnöki teendők új kihívást jelentenek számomra, így a hatvan éves kor küszöbén. Remélem jó kezekbe került az egyesület. Igyekszem megfelelni az elvárásoknak és megteremteni a működéshez szükséges biztos hátteret. Egy civil szervezetnek nagyon nehéz előteremteni a működéshez szükséges pénzt, hiszen csak a tagdíjakból, önkormányzati támogatásokból, pályázati forrásokból tudja fenntartani magát. Alpolgármesterként azonban az elmúlt évek alatt olyan tudást és kapcsolati tőkét tudtam felhalmozni, ami segítheti az egyesület zavartalan működésének fenntartását – nyilatkozta bizakodóan az új elnök. 

– A polgárőrség munkáját nagyon fontosnak tartom. Itt élek a családommal több évtizede Kiskunfélegyházán és rendkívül megnyugtató számomra, hogy a városban mindig lehet számítani a polgárőrökre, akik ott vannak Félegyháza szinte minden nagyobb rendezvényén, vigyáznak a rendre és a fegyelemre – hangsúlyozta Balla László, akitől azt is megtudtuk, hogy a félegyházi polgárőr egyesületnél új alelnököt is választottak. A tagság két jelölt – Dongó József és Kővágó György – közül választhatott. A szavazatok többségét Kővágó György nyerte el, így a jövőben ő látja el az alelnöki feladatokat. 

Balla László kiemelte még Kertészné Zoltánné személyét is, aki hosszú évek óta látja el az egyesület titkári teendőit és jövőben is számítanak a munkájára. – Kertészné szerepe nagyon fontos az egyesület életében. Nem csak azért, mert az összes adminisztrációs munkát ő fogja össze, hanem, mert személyesen ismeri az egyesület valamennyi tagját – hangsúlyozta Balla László. 

Az új elnök arról is beszélt, hogy nem tervez komolyabb változtatásokat az egyesületnél. Mint mondta, mielőtt bármibe is kezdene, szeretné a tagságot jobban megismerni, kikérni a véleményüket, ötleteiket, javaslataikat az egyesület munkájával kapcsolatban. Ugyanakkor azt is hozzátette, nagyon fontosnak tartja a tagság létszámának növelését, a fiatalok bevonását a polgárőrség tevékenységébe. Szeretné továbbá az egyesület gépjárműparkját fejleszteni – összegezte az elnök. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában