Kalocsa

2023.11.23. 15:27

Tisza Zoltán: A sport és a drog összeegyeztethetetlen − galériával

Kalocsa Város Önkormányzata és Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzata közös szervezésben a napokban megtartott fórumon tartalmas előadások hangzottak el a Paprika Fitness Sport Egyesület tagjai és más előadók részéről. A szakemberek többek között arra hívták fel az ökölvívó-növendékek és más érdeklődők figyelmét, hogy a sport és a drog összeegyeztethetetlen.

Zsiga Ferenc

Tisza Zoltán

Fotó: Zsiga Ferenc

Bíró Balázs, a Paprika Fitness elnöke elmondta, számukra kiemelt téma a gyerekek egészsége, így a sportolási lehetőség biztosítása mellett számos programot kínálnak részükre. Ennek helyszínéül rendre a Roma Közösségi Házat választják, ahol gyümölccsel és gyümölcslével vendégelik meg a roma és nem roma származású résztvevőket.

Az eseményen jelen volt Sztojka István, a Kalocsa Város Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, aki elismerően szólt a fiatal sportolók eredményeiről és arról, hogy kortársaik egyfajta példaképként tekintenek rájuk. 

Az érdeklődők elsőként Bányásziné Lukács Margit interaktív előadását hallgathatták meg, aki a fiatalok körében népszerű kristálymet (kristályos metamfetamin) veszélyeire felhívta fel a figyelmet. – Ez egy előadás-sorozat első része, elsőként megismerkedünk a drogokkal, és megpróbálunk egy használható stratégiát adni a résztvevőknek, hogy próbáljanak erre nemet mondani – fogalmazott az előadó.

A második prezentációt Tisza Zoltán, a Kiskunsági Ökölvívó Egyesület elnöke, edzője tartotta, aki rámutatott, hogy a sport és a drog összeegyeztethetetlen. − Régóta vagyok a sportban, és sok mindent láttam már: láttam drogos gyerekeket leugrani emeletről, meghalni, tehát nagyon sok durva dolgot. Tudom, ha időben elkaptuk volna a lehetőséget, sportoltattuk volna ezeket a gyerekeket, akkor lehet, hogy nem jutottak volna odáig– fogalmazott Tisza Zoltán.

A több előadásból álló rendezvénysorozat végén kérdőívet állítanak ki a résztvevők, hogy a szervezők megtudják, milyen eredményekkel zárultak a figyelemfelhívó programok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában