Szórakaténusz

2023.11.10. 14:19

Óvodásoknak rendeztek szavalóversenyt Kecskeméten – galériával

Pénteken megtelt nagycsoportos óvodásokkal Kecskeméten, a Szórakaténusz. A szomszédos Hosszú utcai óvoda 16. alkalommal hívta életre a városi versmondó versenyt.

Sebestyén Hajnalka

Megtelt nagycsoportos óvodásokkal a Szórakaténusz

Fotó: Sebestyén Hajalka

Mészölyné Váczi Orsolya óvodapedagógus köszöntötte a résztvevőket. Idén 21 óvodából 26 kisgyermek szavalta el kedvenc versét. A zsűriben helyet foglalt Tóthné Gondi Ildikót, a Magyar Ilona Általános Iskola igazgatója, Hajdú-Vörös Enikő, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanítónője, drámapedagógusa, valamint Wamzer Garbiella, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvezető-helyettese. A gyerekek szereplését nem rangsorolták, de öt szavalatot külön kiemeltek. 

A műsor elején Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő mondott beszédet, melyben kiemelte, mennyire fontos, hogy már kisgyermekkorban megszerettessék a művészetet, az irodalmat a kicsikkel. Mindez később pozitívan hat majd az életükre. A beszéd végén Engert Jakabné alpolgármesterrel közösen három kosár finomsággal kedveskedtek a gyerekeknek. 

A megnyitón közreműködött még Hajdú Tamás kisiskolás verssel, aki korábban a Hosszú utcai óvodába járt. A Kodály Iskolából pedig két diáklány, Harsányi Rozina és Kis Hanna fuvolán játszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában