Szociális munka napja

2023.11.10. 18:45

Önkénteseit és munkatársait ünnepelte a Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméten

A szociális munka napja alkalmából regionális ünnepséget rendezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméten az önkéntesek és a munkatársak részére. A Három Gúnár Rendezvényházban megtartott eseményen azokat a munkatársakat és önkénteseket köszöntötték pénteken, akik egész évben segítik a szervezet Dél-Alföldi régiójában a munkát.

Lizik-Varga Katalin

Regionális ünnepséget rendezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméten

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Dr. Rigó Orsolya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának regionális ügyvezetője elmondta, hogy fontosnak tartja ráirányítani a figyelmet azokra, akik a szociális ellátásban tevékenykednek. Ugyanis mint mondta, a munkatársak és az önkéntes jogviszonyban állók is komolyan veszik a hivatásukat és az alázat, valamint a tisztelet, amit az elesettek irányába tanúsítanak figyelemre méltó. Hangsúlyozta: amit ők végeznek, az igazi szolgálat.  

A Dél-alföldi régióban 350 munkatárs és közel 700 önkéntes segíti a Máltai Szeretetszolgálat tevékenységét. A rendezvényen közel kétszázan jelentek meg közülük. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 5 éve alapította meg az Ambrózia-díjat, amellyel a szervezeten belül a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, egészségügyi, valamint karitatív területen végzett kiemelkedő munkát ismerik el. A díjakat egy központi rendezvényen adták át idén is Budapesten. 

Ebben az évben a Dél-alföldi régióból két személy is elismerésben részesült, őket a kecskeméti rendezvényen is köszöntötték. Ördög János, egy szegedi hajléktalanellátó intézményben dolgozik karbantartóként, Fekete Szabolcs atya pedig a keceli csoport lelki vezetője. 

A rendezvényen a Máltai angyalok zenei formáció előadását is hallhatták a jelenlévők, az ünnepi vacsorát követően pedig Olasz Csaba adott koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában